Δήλωση Λαυρεντιάδη ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις

Γραπτή δήλωση εξέδωσε πριν από λίγο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό και ότι η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος του “στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου”.

 

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής

Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν  έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά  κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,

1)Επέστρεψα στη χώρα μου  αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου  προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου  στη διάθεση της δικαιοσύνης.  Εμφανίστηκα πάντοτε,  όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε  ενώπιον των δικαστικών αρχών  , ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.

2)Τα προβλήματα υγείας μου  αγνοήθηκαν προκλητικά.  Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.

3)Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου  στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο  πόρισμα ελέγχου  που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση  δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία  είχα επιστήσει με ειδική  οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη  την προσοχή της δικαιοσύνης  στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος.  Αγνοήθηκε παντελώς.

4)Δεν τηρήθηκε  καθόσον αφορά το πρόσωπό μου  η δικονομική τάξη  και καταστρατηγήθηκε  κάθε δικονομικό δικαίωμά μου.  Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.

5)Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους  που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά  και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή,  δεν θέλουν κάποιοι  να επιστρέψουν στην Ελλάδα  160 εκατομμύρια ευρώ  που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο  ότι θέλω να καταβάλλω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ,https://www.panhellenicpost.com/archives/32619 ΚΑΙ https://www.panhellenicpost.com/archives/32554