Μπουναμάς $68 εκατομμυρίων σε Ελληνο-Αυστραλό επιχειρηματία

Μπουναμά 68 εκατομμυρίων δολαρίων, παραμονές Πρωτοχρονιάς, εξασφάλισε ο αυτοδημιούργητος ομογενής επιχειρηματίας Διονύσης Παφίτης.

Ο κ. Παφίτης πούλησε το 65% των μετοχών του στη γνωστή εταιρία καλλυντικών Aesop στη βραζιλιάνικη εταιρία Natura Cosmeticos έναντι 68 εκατομμυρίων δολαρίων Ο ίδιος ο ομογενής διατηρεί το 25% των μετοχών ενώ ένα άλλο 10% διαθέτουν άλλοι μέτοχοι.

Μοναχογιός ελληνικής οικογένειας της Μελβούρνη, οι γονείς του ανέμεναν από εκείνον να γίνει γιατρός ή δικηγόρος ή και τα δύο – αν γινόταν. Ο πατέρας του είχε κουρείο όπου εργάστηκε και ο ίδιος εκεί για κάποιο διάστημα. Έπειτα, όμως, τα σχέδιά του άλλαξαν.

Εικοσιπέντε χρόνια πριν, ο Διονύσης Παφήτης ξεκίνησε να παρασκευάζει και να διαθέτει τα προϊόντα «Aesop». Ήταν εκείνος που ασχολήθηκε με την ανάπτυξη των βοτανικών συστατικών για χρήση στο δέρμα και τα μαλλιά.

Για 20 χρόνια συνεργαζόταν και κατεύθυνε τους μεγαλύτερους χημικούς, μικροβιολόγους και επιστήμονες του κόσμου στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων. Τα προϊόντα του στηρίζονται στην επιστήμη και τη βοτανική καθώς και στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα συστατικά της φύσης.

(Πηγή: ana-mpa)