Αρνείται τα πάντα ο Παπακωνσταντίνου και ζητά πλήρη διελεύκανση- Ετέθη εκτός ΠΑΣΟΚ

Παπακωνσταντίνου: Δεν θα γίνω εγώ το εξιλαστήριο θύμα

Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος  Παπακωνσταντίνου και παράλληλα ζητά πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης της υπόθεσης  με τη λίστα Λαγκάρντ και τα όσα προέκυψαν από τη σύγκριση της παλιάς με τη  νέα.

Μετά την αποκάλυψη ότι προκύπτει διαφοροποίηση στην πρώτη λίστα σε σχέση με τη δεύτερη, σήμανε συναγερμός σε όλα τα πολιτικά κόμματα.
O Φώτης Κουβέλης υπέβαλε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου την οποία έσπευσε να στηρίξει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό σπεύδει για καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κάτι που θα συμβεί αν όχι τις επόμενες ώρες, σίγουρα τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα,  ο γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και αυτός με τη σειρά του, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και συμφώνησαν να ζητήσουν τη Δευτέρα τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η οποία θα αξιολογήσει τους χειρισμούς του Γ. Παπακωνσταντίνου.