Νεκρός από πλημμύρες που πλήττουν την Ελλάδα

Νεκρός εντοπίστηκε 67χρονος στην Καρδίτσα, ο οποίος παρασύρθηκε από την υπερχείλιση του ποταμού, σύμφωνα με πληροφορίες. Υπερχείλισε και ο Σπερχειός στη Λαμία, ενώ σοβαρές πλημμύρες σημειώνται και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 67χρονος αγνοείτο από εχθές το βράδυ. Την ίδια στιγμή, 600 άτομα που διέμεναν σε οικισμό Ρομά, στον ποταμό Καλέντζη, στην περιοχή Μαυρίκα Καρδίτσας χρειάστηκε να μεταφερθούν προσωρινά, χθες το απόγευμα, για λόγους ασφαλείας, μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας ,στο κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Για τις ανάγκες του απεγκλωβισμού και της μεταφοράς τους κλήθηκε κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα.

Υπερχείλισε ο Σπερχειός

Πάνω από 4.000 στρέμματα,στον κάμπο της Λαμίας,έχουν πλημμυρίσει,εξ αιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού.
Εφιαλτική ήταν τη νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι στο Αγιο Κωσταντίνο της Λοκρίδας, καθώς έβλεπαν το νερό να κατεβαίνει με μεγάλη ένταση από το βουνό και οι δρόμοι να έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια, ξυπνώντας μνήμες του 2009, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, που ξεκίνησαν μετά τις καταστροφές, έχουν παραμείνει στη μέση.
Οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούσαν προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τα σπίτια τους. Ωστόσο,η ύφεση των καιρικών φαινομένων τα ξημερώματα απέτρεψε μεγαλύτερες ζημιές.Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις,για περίπου 20 ώρες,σε ολόκληρη την περιοχή έφτασε, στα όριά τους, αρκετούς χειμάρρους. Όλη τη νύχτα η Αστυνομία διέκοπτε την κυκλοφορία, σε επαρχιακούς δρόμους, αφού τα νερά περνούσαν πάνω από το οδόστρωμα σε κρίσιμα σημεία.
Από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Λαμία προς το Γοργοπόταμο,αφού σε ένα μήκος 800 μέτρων, τα νερά του ποταμού Σπερχειού περνούν πάνω από το δρόμο με μεγάλη ορμή. Από χθες το απόγευμα, αλλά και σήμερα το πρωί, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, για την άντληση υδάτων, τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, ήσαν συνεχείς, ενώ η ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τους ειδικούς, «ίσως και να αποτρέψει τις ανυπολόγιστες καταστροφές».
Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και σποραδικές κατολισθήσεις στο δρόμο από Λαμία προς ‘Αμφισσα και από Λαμία προς Δομοκό, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου δημιουργώντας παγίδες για τους ανυποψίαστους οδηγούς.Τέλος χιονοπτώσεις είχαμε στα ορεινά της Φθιώτιδας αλλά και στην Ευρυτανία, χωρίς,όμως, να δημιουργηθούν κάποια σοβαρά προβλήματα. Στο δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκαν αλυσίδες στη Ράχη Τυμφρηστού. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αφού τα συνεργεία της Περιφέρειας κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς απομακρύνοντας το χιόνι και ρίχνοντας αλάτι.

Πλημμύρες στην Αττική
Μέχρι αυτή την ώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί 135 κλήσεις για πλημμύρες στα βόρεια προάστια και έχουν γίνει 110 αντλήσεις υδάτων, απο 60 πυροσβέστες με 20 συνεργεία, τα οποία έχουν διατεθεί στο λεκανοπέδιο.

Πλημμυρισμένα υπόγεια υπάρχουν και στα Βόρεια προάστια , στον Αγιο Στέφανο, τη Λυκόβρυση, το Καστρί, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό και το Μαρούσι.

Στις 7:30 το πρωί, σε πλημμυρισμένο δρόμο στον Κάλαμο η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δυο άτομα που βρίσκονταν μέσα σε όχημα το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Επίσης, εκτροπή κυκλοφορίας ισχύει στη Λεωφόρο Σταμάτας, από το 15ο χλμ. έως το 49ο χλμ. Το ίδιο συμβαίνει και στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου, στην περιοχή του Ωροπού, στο ύψος των Αγ. Αποστόλων, αλλά και στη Λεωφόρο Μαραθώνος.
Στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως στη Νέα Μάρκη βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.
Μεγάλη πρόσοχη θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί, εξαιτίας της συσσώρευσης λιμναζοντων υδάτων σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν απο το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα να την πρόγνωση της ΕΜΥ .

Πηγή: Newpost.gr