Σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης με θρόμβο στο κεφάλι η Χίλαρι Κλίντον

 

Στο κρεβάτι του νοσοκομείου θα βρει η νέα χρονιά τη Χίλαρι Κλίντον. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μπήκε σε κλινική της Νέας Υόρκης της Κυριακή με θρόμβο που προκλήθηκε από την πρόσφατη πτώση και διάσειση που υπέστη.

 

Οι γιατροί εντόπισαν τον θρόμβο αίματος κατά τη διάρκεια εξετάσεων. Την περασμένη εβδομάδα, η Χίλαρι Κλίντον λιποθύμησε και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι της με συνέπεια να υποστεί διάσειση. Εξαιτίας του τραυματισμού της, μάλιστα, στις 20 Δεκεμβρίου δεν κατέθεσε στην ειδική επιτροπή του Κογκρέσου για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, όπου ο πρόξενος Κρις Στίβενς κι άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση εξαγριωμένου πλήθους.
«Κατά τη διάρκεια εξετάσεων, οι γιατροί της υπουργού Κλίντον ανακάλυψαν ότι είχε σχηματιστεί θρόμβος εξαιτίας τραύματος που είχε υποστεί πριν μερικές εβδομάδες. Της έχει χορηγηθεί αγωγή με αντιπηκτικά. Οι γιατροί θα παρακολουθούν τη φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια των επόμενων 48 ωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κλιντον, Φελίπε Ρέινες.
«Οι γιατροί θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση της υπουργού και θα καθορίσουν εάν απαιτείται περαιτέρω αγωγή.
Η Χίλαρι Κλίντον θα μείνει υπό στενή παρακολούθηση τις επόμενες 48 ώρες στο Πρεσβιτεριανό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Οι γιατροί παρακολουθούν κι άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη διάσειση που είχε πάθει.