Οι συγγενείς του Παπακωσταντίνου υποστήριξαν ότι είναι νόμιμες οι καταθέσεις τους

Ολοκληρώθηκε στις 3.00 το μεσημέρι της Τετάρτης η κατάθεση των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου στους οικονομικούς εισαγγελείς.Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατέθεσης, η κυρία… Ελένη Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με «το πολιτικό παιγνίδι», όπως το χαρακτήρισε, πρόσθεσε ότι πληροφορήθηκε για την υπόθεση στις 28 Δεκεμβρίου από τον εξάδελφό της Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ αναφερόμενη στις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στο λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ είπε ότι «δικαιολογούνται πολλαπλάσια από τα εισοδήματά της».
Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, Γιώργο Στεφανάκη, οι τρεις κληθέντες έδωσαν απαντήσεις «για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης με τη νόθευση της λίστας». «Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα. Βεβαίως και δικαιολογούνται τα χρήματα. Το “όχι” (σ.σ. για την εμπλοκή τους στην υπόθεση) είναι “όχι”».Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, ο λογαριασμός στο όνομα του συζύγου της έτερης εξαδέρφης του υπουργού, Ανδρέα Ροσώνη, άνοιξε επτά ή οκτώ χρόνια πριν το 2005, είχε χρήματα και υπήρχαν κινήσεις και έκλεισε το 2005, οπότε και τα κεφάλαια επαναπατρίσθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς του πρώην υπουργού προσκόμισαν στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, φορολογικές δηλώσεις και αποδείξεις για την περιουσιακή τους κατάσταση προκειμένου να αποδείξουν οτι τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς που αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ είναι και νόμιμα και φορολογημένα Ειδικότερα, η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα εισοδήματά τους είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια από την ελεγχόμενη κατάθεση του 1.2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, ο οποίος εμφανίζεται ως δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο στη λίστα Λαγκαρντ, προσκόμισε στοιχεία οτι ο εν λόγω λογαριασμός, προτού κλείσει, είχε 750.000 ευρω και 150.000 δολάρια, χρήματα τα οποία επαναπατρίσθηκαν με το νόμο Αλοφοσκούφη και φορολογήθηκαν.Τέλος οι συγγενείς του πρώην υπουργού αρνήθηκαν την αποδιδόμενη ηθική αυτουργία στην αλλοίωση της λίστας, λέγοντας ότι δεν είχαν κίνητρο να αφήσουν τον πρώτο εξάδελφό τους να προβεί στην αλλοίωση, δεδομένου ότι τα χρήματά τους ήταν νόμιμα και φορολογημένα.
Πηγή: Fimotro.blogspot.com