«Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο»

Η «Φωνή της Ελλάδας» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ΟΣΚ Α.Ε., στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και εκπέμπουν το μήνυμα:

«Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο»
Σε μια περίοδο δύσκολη για την πατρίδα δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε συνανθρώπους μας που η ζωή τους στέρησε το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία!
Η «Φωνή της Ελλάδας» (ΕΡΑ5) και ο Οργανισμός που στεγάζει τη γνώση των παιδιών μας (ΟΣΚ Α.Ε.), υλοποιούν αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που θα δώσει χαμόγελο και αισιοδοξία σε μαθητές Ειδικών σχολείων στα Δυτικά Προάστια, που δοκιμάζονται ιδιαίτερα σ΄ αυτή  τη δύσκολη για όλους μας εποχή.
Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης από τους όπου Γης Έλληνες για να καλυφθούν οι ανάγκες έξι ειδικών σχολείων που εδρεύουν στο Περιστέρι,τρία συστεγαζόμενα στο Αιγάλεω, στο Ίλιον και στο Πέραμα.
Η δυσκολία μεταφοράς των μαθητών με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία τους καθώς και οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση διαμορφώνοντας τις συνθήκες ελλιπούς μόρφωσης των παιδιών. Χαρακτηριστικό των περισσοτέρων παιδιών είναι η δυσχερής οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους που σε πολλές περιπτώσεις είναι μονογονεϊκές ή άνεργοι και οι δύο γονείς. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός, ότι ανάμεσα  σ΄ αυτά τα παιδιά βρίσκονται μαθητές που διακρίθηκαν σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και άλλους τομείς. Σε ό, τι αφορά την κτιριακή υποδομή, ήδη ο ΟΣΚ έχει δρομολογήσει την κατασκευή – όπου χρειάζεται- αιθουσών καθώς και την επισκευή των ήδη υπαρχουσών κατά περίπτωση.

Υιοθετώ ένα ειδικό σχολείο σημαίνει:
Ø        Προσφέρω,στηρίζω και καλύπτω στο βαθμό και στη συχνότητα που μπορώ, τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό(εκπαιδευτικό υλικό, τεχνολογικό εξοπλισμό,ιατρικό υλικό, ειδικό λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών κ.ά.). 
Ø        Θέλω ισότιμη μεταχείριση για όλους τους συνανθρώπους μου και όχι ειδική.
Ø        Γνωρίζω τον άνθρωπο που έχει ανάγκη και του δίνω δύναμη με την προσφορά μου.
Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι οι ξενιτεμένοι Έλληνες που θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και δη τα σχολεία αυτά, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν οργανωμένα και πάντα σε συνεννόηση με τη συντονιστική επιτροπή του «Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο». Η αρμόδια επιτροπή θα μεσολαβεί προκειμένου να φέρνει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους  με τους υπεύθυνους των ειδικών σχολείων για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού εγχειρήματος. Το εγχείρημα αυτό έχει μεγάλη αξία γιατί τα παιδιά θα γνωρίσουν τους     ανθρώπους που τους νοιάστηκαν από τόσο μακριά και υιοθέτησαν τα σχολεία τους με πράξεις αγάπης.
Η αγκαλιά και το χάδι σ΄ αυτά τα παιδιά έχει ξεχωριστή σημασία όταν έρχεται από μακριά, από έναν ξενιτεμένο Έλληνα…

είναι καιρός να καταλάβουμε πως δεν έχουμε να περιμένουμε άλλη κατανόηση από εκείνην του ανθρώπου για τον άνθρωπο…»
Άγγελος Τερζάκης
Για την προσφορά σας επικοινωνήστε με τη Συντονιστική Επιτροπή του «Υιοθετήστε ένα ειδικό Σχολείο»: –  Νότα Χατζηαναστασίου(Προϊσταμένη τμήματος Απόδημου Ελληνισμού της «Φωνής της Ελλάδας») τηλ.: 210-6066271 email: pxatzianastasiou@ert.gr –   Νατάσα Βησσαρίωνος(Δημοσιογράφος της «Φωνής της Ελλάδας») Τηλ. 210-6066298  email : apodimos_era5@ert.gr –       Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά (Σύμβουλος Επικοινωνίας του ΟΣΚ) τηλ: 210-5272432 email: baklavam@osk.gr·               Σας επισυνάπτουμε αναλυτικό πίνακα με τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα «Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο» και τις ανάγκες τους σε υλικοτεχνική υποδομή κατά είδος. (https://snt002.mail.live.com/default.aspx#!/mail/ViewOfficePreview.aspx?messageid=0521cabc-615e-11e2-bf82-00215ad9be50&folderid=00000000-0000-0000-0000-000000000001&attindex=1&cp=-1&attdepth=1&n=1575409309)·            Ακόμη σας επισυνάπτουμε δελτίοτύπου με τη συναυλία που διοργανώνουμε στις 29 Ιανουαρίου με αγαπημένουςκαλλιτέχνες:Νίκο Ζούδιαρη, Ελευθερία Αρβανιτάκη ,Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α. (https://snt002.mail.live.com/default.aspx#!/mail/ViewOfficePreview.aspx?messageid=0521cabc-615e-11e2-bf82-00215ad9be50&folderid=00000000-0000-0000-0000-000000000001&attindex=0&cp=-1&attdepth=0&n=1183255499)
  

 

 

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε