Οι εργασίες της 11ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης Αυστραλίας

ayst2 Θερμό πατρικό χαιρετισμό απηύθυνε – μέσω skype – ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς την 11η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία θα ολοκληρώσει τις εργασίες της στις 23 Ιανουαρίου.
Η Κληρικολαϊκή άρχισε με Δοξολογία στον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σύδνεϋ χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού και παρουσία του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου Μητροπολίτου Ντητρόιτ Νικολάου, του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγενίου, των επισκόπων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, αρχών και πλήθους πιστών.
Στο επίσημο γεύμα που παρετέθη στη συνέχεια, απετέλεσε έκπληξη για όλους τους παρευρισκομένους η απευθείας – μέσω skype – σύνδεση με το Φανάρι, απ’ όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε συγκινητικό χαιρετισμό προς τα μέλη της Κληρικολαϊκής, εξαίροντας το πολυχρόνιο έργο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού και ευχόμενος εγκαρδίως ευόδωση των εργασιών της 11ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης.
Εξίσου θερμή ήταν και η αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού στον χαιρετισμό του Πατριάρχη, γεγονός που αποδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας με τον Οικουμενικό Θρόνο.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό με το χρυσό μετάλλιο της ιστορικής Μονής Αρκαδίου Κρήτης.

ayst3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία πρώτης σελίδος και πάνω: Από τήν ὁλομέλια της 11ης Κληρικολαϊκῆς Συνελεύσεως τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Αὐστραλίας, στίς ἐργασίες τῆς ὁποίας συμμετέχει καί ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου κ. Εὐγένιος, ὡς προσκεκλημένος τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Αὐστραλίας κ. Στυλιανοῦ.

Φωτογραφία κάτω: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ενώ απευθύνει χαιρετισμό μέσω του SKYPE στην Κληρικολαϊκή.

Πηγή: agioritikovima.gr –  anatolh.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε