“Διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης” έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε Ομογενείς της Καλιφόρνιας!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αποκλειστικό

“Διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης” έδωσε στην Ομογένεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΡΗΡ,  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ταξιδεύντας, προς τούτο, μυστικά το Σάββατο, από Νέα Υόρκη στο Σαν Φραντζίσκο (!) και πίσω!  Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια (σχεδόν 12 ώρες ταξίδι aller – Retour) κρίθηκε αναγκαία από τους ανθρώπους που οργάνωσαν την επίσκεψη-Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προκειμένου να καθησυχάσει την ομογένεια, η οποία δέχεται συνεχή “ενημέρωση” για το αριστερό παρελθόν του πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως, για τις συνιστώσες του κόμματος που εξεικνούνται από την Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά μέχρι και τους  Κόκκινο – τροτσκιστές κομμουνιστές – 2004.

alejis“Εμείς δεν είμαστε ανθρωποφάγοι” ήταν η φράση κλειδί που χρησιμοποίησε ο κ. Τσιπρας για να καθησυχάσει τους συνδαιτημόνες του σε ελληνικό εστιατόριο του Σαν Φραγκίσκο. Στο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εκ μέρους των παρισταμένων, ο  Θεοφάνης Οικονομίδης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου, Γερασίμου, και του είπε “εμείς δεν μπερδευόμαστε σε πολιτικά-κομματικά πράγματα, εμείς ευχαριστούμε που ήρθατε, κάναντε πολύ καλά που μας ενημερώσατε, αλλά εμείς είμαστε μόνον πατριώτες, πάνω από τα κόμματα”.

Ο ομογενής Αγγελος Τσακόπουλος

Ο ομογενής Αγγελος

Τσακόπουλος

Το ταξίδι-αστραπή καθώς και το ραντεβού για τη συνάντηση το είχε κλείσει ο πολυεκατομμυριούχος ομογενής κ. Αγγελος Τσακόπουλος, από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας,  ενώ παραβρέθηκαν ο κ. Τσακόπουλος, ο πρόεδρος και ιδρυτής της ILIOS  So. Τζορτζ Μάρκος, ο κ. Φίλ Αγγελίδης, πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος Κυβερνήτης Καλιφόρνιας, ο κ. Θεοφάνης Οικονομίδης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου, Γερασίμου, ο γνωστός Βυζαντινολόγος  κ. Σπύρος Βρυώνης και ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Φραγτκίσκου. κ. Α. Αγκνος και μερικοί ακόμη τοπικοί ομογενειακοί παράγοντες.Ο κ. Τσιπρας και οι συνοδοί του, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους ομογενείς παράγοντες της Καλιφόρνιας, επέστρεψαν στην Νέα Υόρκη για την ομιλία του  στο Brookings Institution.Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε χθες και το Στέητ Ντιπάρτμεντ. Γενικά, σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιεί επί αμερικανικού εδάφους ο κ. Τσίπρας, επιδεικνύει “χαμηλό προφίλ” θέλωντας να καθησυχάσει τις όποιες ανησυχίες του αμερικανικού παράγοντα, ενώ προσπαθεί να θεμελιώσει πολιτικές φιλίες. Επίσης ενδιαφέρον δείχνει και για πιθανές επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά η στάση των ομογενών, μέχρι τώρα, ήταν πως αν υπάρξει τέτοιο ενδιαφέρον θα κατατεθούν σχετικές προτάσεις στην ελληνική Κυβέρνηση.