Εισβολή της ΕΚΑΜ τα ξημερώματα στο Μετρο στα Σεπόλια – Αποκλεισμένη η περιοχή από τα ΜΑΤ – Συγκέντρωση συμπαράστασης αυτή την ώρα

– Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό τη σιδερένια πόρτα – Μικρή ένταση με εργαζόμενους στα άλλα ΜΜΜ που βρισκόταν εκεί – Μια κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο – Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις προσαχθέντες – Περισσότερες από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες έχουν αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το κέντρο ελέγχου του Μετρό – Έχουν αρχίσει να μοιράζονται για φύλλα πορείας για την επίταξη σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τράμ – Απεργία σήμερα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις 03:40 τα ξημερώματα της Παρασκευής, η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο κέντρο ελέγχου του Μετρό στα Σεπόλια. Εκεί όπου βρίσκεται και το αμαξοστάσιο και όπου τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη και πολιτική επιστράτευση είχαν οχυρωθεί οι εργαζόμενοι.

Άνδρες της ΕΚΑΜ με πολιορκητικό κριό έσπασαν ένα τμήμα της σιδερένιας πύλης και μπήκαν στο χώρο του αμαξοστασίου. Προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Περίπου 50 υπάλληλοι που βρίσκονταν εκεί δήλωσαν προσωπικό ασφαλείας και δεν προσήχθησαν ούτε και τους δόθηκαν χαρτιά επιστράτευσης.
Η αστυνομική δύναμη, στην οποία μετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, της ΕΚΑΜ και των ΥΜΕΤ, που εστάλη στο αμαξοστάσιο είναι ισχυρότατη.

Περισσότερες από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες έχουν αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος της Λένορμαν.
Δυνάμεις υπάρχουν ακόμη και πάνω στην Εθνική.

Νωρίτερα, επικράτησε μικρή ένταση όταν τα ΜΑΤ απώθησαν αλληλέγγυους, εργαζόμενους σε άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που βρίσκονταν συγκεντρωμένη απέναντι από την κεντρική πύλη του αμαξοστασίου.
Πάνω στην αναμπουμπούλα μια κοπέλα έπεσε και την παρέλαβε, προληπτικά, ασθενοφόρο να μη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί προσήγαγαν τρία άτομα, ωστόσο λίγο αργότερα και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς όπως προέκυψε ήταν εργαζόμενοι του Μετρό που ανήκαν στην ασφάλεια και είχαν κάθε λόγο να βρίσκονται στο χώρο την ώρα της επέμβασης.
Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.
Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα – Συγκέντρωση εργαζομένων
200 ως 300 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, έχουν φτάσει κοντά στο αμαξοστάσιο του Μετρο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Άνδρες των ΜΑΤ τους απέκλεισαν. Δεν υπάρχει ένταση αυτή τη στιγμή. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα.

Έφτασαν τα φύλλα της επίταξης από τις τέσσερις τα ξημερώματα στα χέρια των εργαζομένων, όπως λένε οι ίδιοι. Θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα σε συνεννόηση με τις νομικές υπηρεσίες, λένε, διαμηνύοντας ότι δεν έχουν πρόθεση να κάνουν πίσω στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει. Όλα τα συνδικάτα δηλώνουν πως είναι σε συνεννόηση μεταξύ του ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ μιλώντας στη ΝΕΤ καταδίκασε την ενέργεια της Αστυνομίας μιλώντας για αποφάσεις και κινήσεις της κυβέρνησης που θυμίζουν τις ενέργειες με την καταστροφή των τρακτέρ των αγροτών επί κυβερνήσεως Σημίτη. Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζόμενων του Μετρό καλώντας όλους τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο να τους στηρίξουν.

Τι πρέπει να γίνει για να κινηθούν τα τρένα του Μετρο
Οι εργαζόμενοι ήδη από τα ξημερώματα λαμβάνουν τα φύλλα επιστράτευσης. Οι αστυνομικοί έχουν διαταγή να αφήνουν να προσεγγίσουν μόνο εργαζόμενοι με τα σχετικά φύλλα στα χέρια.
Ωστόσο σήμερα δεν αναμένεται να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εργαζόμενων ώστε να κινηθούν με ασφάλεια τα τρένα. Ίσως από αύριο.

Πηγή: NewsIt.gr