Ένας ομογενής είναι το ανερχόμενο αστέρι του αυστραλιανού – και ίσως και του παγκόσμιου τένις!

Ο Νικ Κύργιος

Ο Νικ Κύργιος

Πρόκειται για τον 17χρονο Νικ Κύργιο – που είναι ήδη το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη των τζούνιορ παικτών τένις. Ο Κύργιος (ο πατέρας του, Χρήστος, είναι Έλληνας και η μητέρα του Νορλάιλα από τη Μαλαισία) δηλώνει πάντως «Έλληνας» και προσθέτει: «Κάποιοι Έλληνες ξέρουν να παίζουν τένις, όπως ο Μαρκ Φιλιππούσης». Ο ίδιος δηλώνει ότι ινδάλματά του είναι ο Φιλιππούσης λόγω της κοινής καταγωγής τους, ο Ρότζερ Φέντερερ για τις απίστευτες επιδόσεις του και ο Τσόγκα για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του.

Ο Κύργιος πραγματοποίησε εντυπωσιακές επιδόσεις στους αγώνες τζούνιορ του αυστραλιανού όπεν που γίνεται στη Μελβούρνη και έφτασε στα ημιτελικά. Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης τον ονόμασαν ήδη «Νέο Πύραυλο» μιας και τον παρομοιάζουν με τον Μαρκ Φιλιππούση του οποίου το παρατσούκλι ήταν «Πύραυλος» λόγω της φοβερής ταχύτητας με την οποία κτυπούσε το μπαλάκι του τένις.

Ήδη το σέρβις του Κύργιου έφτασε στα 212 χιλιόμετρα. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως στους ημιτελικούς τζούνιορ του αυστραλιανού όπεν προκρίθηκε ένα άλλο Ελληνόπουλο, ο 16χρονος Θανάσης Κοκκινάκης, από την Αδελαΐδα, φίλος του Κύργιου.

«Τα σπέσιαλ Κ του αυστραλιανού τένις», όπως γράφει ο Τύπος, που τα χαρακτηρίζει «μεγάλα ταλέντα» και καλεί τους αρμόδιους να τα προσέξουν γιατί «έχουν όλα τα φόντα να γράψουν ιστορία στο παγκόσμιο τένις».

Πηγή: NeosKosmos.com