Διαφωνώ με τον κ. Αμαραντίδη

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,

Κύριε Μαλασπίνα, θέλω να ευχαριστήσω την ηλεκτρονική σας εφημερίδα Panhellenic Post καθώς και “το Καλάμι”, που μετά χαράς φιλοξενείτε τις επιστολές μου ως έχουν, χωρίς λογοκρισία.

Διάβασα την συνέντευξη του κ.Γ. Αμαραντίδη. Δεν με βρίσκει σύμφωνο, Γιατί; Ακούστε:

Το2006-2008 ήμουν Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Ομογενειακού Χωριού. Είχα ενημερώσει τον κ. Αμαραντίδη για τα πολλαπλά προβλήματα του χωριού μας. Μου είπε ότι τα προβλήματα μας θα τα έθετε στην Βουλή. Λόγια και μόνο υποσχέσεις! Αυτοί που έχουν κάποιες θέσεις κοιτάζουν πως θα της διαφυλάξουν, Ιούνιο ,Ιούλιο και Αύγουστο το 2007 είχαμε μείνει χωρίς Νερό,επικοινώνησα με όλες της αρχές μέχρι και στον Πρώην Πρωθυπουργό κ Κ. Καραμανλή και στα ΜΜΕ δίστιχος χτυπούσα στου κούφου την πόρτα .Τον Αύγουστο 2007 ημέρα Παρασκευή πήγα με τον Γραμματέα του Συλλόγου στην εισαγγελία Ναυπλίου  περιμέναμε 4 ώρες για να εμφανιστεί ο κ. εισαγγελέας να του εξηγήσουμε την δραματική μας κατάσταση που για τρεις μήνες δεν είχαμε Νερό.

Κάποια στιγμή βλέπουμε  να μπαίνει στο γραφείο του, με καμιά δέκα άτομα να τον ακολουθούν. Τον σταματήσαμε. Του εξηγήσαμε το πρόβλημα μας και μάς απάντησε να πάμε την Δευτέρα για να υποβάλλουμε μήνυση. Του απαντήσαμε εδώ και τρεις Μήνες δεν έχουμε νερό. Η απάντηση του εισαγγελέα ήταν ότι “εγώ δεν είμαι Υδραυλικός”, ένας κρύος ιδρώτας σκέπασε το πρόσωπο μου.    Εδώ δεν θέλω να παραλείψω την εκπομπή Οδύσσεια με παρουσιάστρια την κ. Βαρσαμακίδου προσπάθησε πολλές φορές να με συνδέσει με τον κ. Νιωτη τον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κασιμη και άλλους δεν ήθελαν να ακούσουν  για το Α. Χ . εροτω τον κ. Αμαραντίδη και όποιοι άλλοι ασχολήθηκαν με το ΣΑΕ όταν η πολιτεία έχει αναλάβει το κόστος λειτουργίας υπάρχει περίπτωση να μην τους ελέγχει; Και θα επιτρέψει τον οργανισμό να λειτουργεί προς το συμφέρον τον Απόδημων; Κυρίες και κύριοι  ούτε ο λαός μας ούτε οι πολιτικοί ηγεσία δεν έχει καταλάβει η θέλει να δει την πραγματικότητα τη έχουν προσφέρει και τη προσφέρουν καθημερινά οι ομογένεια και οι Ναυτικοί χωρίς το δικό μας συνάλλαγμα  το κράτος θα ήταν πριν  από πολλά χρόνια χρεοκοπημένο το χειρότερο μειονέκτημα είναι ήμαστε λαός ζηλόφθονος και αυτό το μειονέκτημα μας έχει ακολούθησε και στο εξωτερικό και το άλλο που συμβαίνει εντως Ελλάδος έχουμε πάρα πολλούς ανθέλληνες και κάποιοι από αυτούς τους τύπους έχουν συμβάλλει και στα Μνημόνια, εάν όλοι αυτή που έχουν λεηλατήσει αυτόν τον τόπο και το ξεφτίλισμα που ζούμε καθημερινά από το εξωτερικό εάν είχαν ελάχιστο φιλότιμο θα είχαν άνοιξη τα σεντούκια τους και θα είχαν βάλει την  οικονομία μας σε τροχιά και θα διαλαλούσαν στην τρόικα πώς εμείς χαλάμε και εμείς μπορούμε να φτιάξουμε παράλληλα έχουμε και τους πολιτικούς που τους καλύπτουν χτυπούν μόνο τους αδύναμους εάν δεν σταματήσει ο λαός μας να τρέχει πίσω από τα κώματα δεν πρόκειται να διορθωθεί η κατάσταση, το 1966 στην Γερμανία κυκλοφορούσε η Εφημερίδα Ακρόπολης και έγραφε ένα δημοσίευμα από την Εφημερίδα  Ταιμς του Λονδίνου η Ελλάδα έχει τόσους προδότες που έχει κάψει τα Δάση της και δεν έχει δένδρα να τους κρεμάσει. Έχω γράψει και στον Ιστόχωρο Διαβουλεύσεων .Το ΣΑΕ χρειάζεται ανθρώπους με όραμα όρεξη για εργασία που θέλουν να αφήσουν έργω  έτσι θα μπορέσουν να συσπειρώσουν την Ομογένεια και θα πρέπει εμείς οι ομογενείς να χρηματοδοτήσουμε τον οργανισμό για να μπορούν να έχουν λόγο και να υψώνουν την φωνή τους και τα εδώ λαμογια να τους βάλλουμε σε τάξη έτσι θα δώσουμε στην πατρίδα μας και τους ολίγους έντιμους Έλληνες που έχουν απομένει να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον, οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν γεννήθηκα να δημιουργώ και να δείχνω της ικανότητες μου.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Δεληγιάννης

Αρκαδικό Χωριό