Κρητική «απόβαση» στο… Πεκίνο

Απόβαση στο … Πεκίνο πραγματοποιούν φορείς και επιχειρηματίες του δήμου Γόρτυνας (Ηράκλειο Κρήτης) που καταφτάνουν σήμερα στην κινεζική πρωτεύουσα συμμετέχοντας στην παγκόσμια έκθεση του πρωτογενή τομέα με εκλεκτά τοπικά προϊόντα.

Ο δήμος Γόρτυνας θα είναι η μοναδική αυτοδιοικητική δομή από ολόκληρη τη χώρα που θα πάει στο Πεκίνο με τα δικά της προϊόντα. Λάδι, κρασιά, ρακί, σταφίδα, κουλούρια ξομπλιαστά, ζυμαρικά και βότανα φαίνεται ότι θα αποτελέσουν τη μαγιά της ολοκληρωμένης προβολής του δήμου στη μακρινή Κίνα.

Η αποστολή στην οποία συμμετέχουν ο αντιδήμαρχος κ. Πρινιανάκης, ο γεωπόνος κ. Πομποδάκης καθώς και επιχειρηματίες τη περιοχής θα παραμείνει στο Πεκίνο για δυόμιση εβδομάδες.

Στην διάρκεια της παραμονής πέρα από τη συμμετοχή στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές επαφές με στόχο την προώθηση των κρητικών προϊόντων στην κινεζική αγορά. Στο πλαίσιο της συνεργασίας που εγκαινιάζεται με την παγκόσμια έκθεση κινεζική αποστολή θα καταφτάσει στη Γόρτυνα το ερχόμενο καλοκαίρι σε μια συνέχεια των επαφών για τα κρητικά προϊόντα.
Πηγή: prismanews.gr