Έσπασε η απεργία στο Λιμάνι

Επιχείρηση των ΜΑΤ και του λιμενικού από τις 03:30 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά – Έφυγε ήδη το Blue Star Πάρος, θα ακολουθήσουν το Νάξος και Ιθάκη και Blue Star1 – Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω οι ναυτικοί παρά την επιστράτευση – Σε ισχύ η επίταξη των ναυτικών από τις 06:00 – Σκηνές “ροκ” με τα ΜΑΤ να… λύνουν κάβους – 24ωρη παναττική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα .

Δρομολόγια ξεκίνησαν τα πλοία από τις 07:30 και από την πύλη Ε1 όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, σε απόσταση. Το πρώτο πλοίο που έφυγε ήταν το Blue Star Πάρος και θα ακολουθήσουν τα  Blue Star Νάξος, Ιθάκη και Blue Star 2, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το Blue Star 1.

Ήδη από τις 06:00 τα πλοία ξεκίνησαν να φορτώνουν οχήματα και επιβάτες. Kρητικά καράβια έχουν ξεκινήσει προς το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα… ΜΑΤ έλυσαν κάβους! Μέρες… Μετρό θύμισαν όσα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά. Άνδρες των ΜΑΤ, με τη συνοδεία και λιμενικών, πήραν θέσεις μάχης απέναντι στους απεργούς ναυτικούς και το ΠΑΜΕ, που από το βράδυ είχαν καταλάβει τους καταπέλτες των πλοίων για να εμποδίσουν τον απόπλου μετά την επίταξη που αποφάσισε η κυβέρνηση.

ΜΑΤ και ναυτικοί σε... θέσεις μάχης! ΜΑΤ και ναυτικοί σε… θέσεις μάχης!
ΜΑΤ και απεργοί σε θέσεις μάχης ΜΑΤ και απεργοί σε θέσεις μάχης

Ήταν 03:30 τα ξημερώματα όταν ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ και λιμενικοί περικύκλωσαν την περιφρούρηση των ναυτικών στο Blue Star 1. Παρατάχθηκαν απέναντί τους.

Μέλη του ΠΑΜΕ Μέλη του ΠΑΜΕ
Άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν να λύσουν τους κάβους Άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν να λύσουν τους κάβους

Μικρό σώμα ανδρών των ΜΑΤ προσπάθησαν με τα χέρια τους να λύσουν τους κάβους των πλοίων αλλά δεν τα κατάφεραν.
Τελικά, το έκαναν επιστρατευμένοι ναυτικοί, πάνω από το πλοίο, κόβοντας τους κάβους από πάνω.

ΩΡΑ 05:10 Το Blue Star 1 φεύγει από το λιμάνι ΩΡΑ 05:10 Το Blue Star 1 φεύγει από το λιμάνι
Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν κλείσει την πύλη Ε3 του λιμανιού Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν κλείσει την πύλη Ε3 του λιμανιού

Έτσι, στις 05:10 το πλοίο έφυγε και κατευθύνθηκε στη ράδα του λιμανιού, όπου βρίσκονταν από νωρίτερα (πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ) τα Blue Star Νάξος, Πάρος και Ιθάκη.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

Πηγή: NewsIt.gr