Τέσσερις άνοιξαν και “διάβασαν” το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας (7ο Τμήμα Ψηφιακών και Ηχητικών Πειστηρίων) το στικάκι έμεινε ανέγγιχτο από τότε που το παρέδωσε ο Ι. Διώτης στον Ευ. Βενιζέλο και για όσο καιρό παρέμεινε στην κατοχή του.

Από την ημέρα που η λίστα Λαγκάρντ έφτασε πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέχρι και την ημέρα που ο Ι. Διώτης ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να μεταγράψει το ηλεκτρονικό αρχείο, οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναλύοντας τα ίχνη διαπίστωσαν ότι σε διαφορετικούς χρόνους είχαν ανοίξει αρχεία τέσσερις χρήστες.

Ποιοί ήταν: 

Ήταν οι χρήστες με τους εξής κωδικούς: Windows User, S0113601, Userv και Sofia.

Ξεκινώντας από τον τελευταίο χρήστη (Sofia), διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος χρήστης, ανοίγει ένα και μοναδικό αρχείο την 1η Οκτωβρίου 2012. Πρόκειται για τη γραμματέα του κ. Βενιζέλου, η οποία άνοιξε το ηλεκτρονικό αρχείο για να διαπιστώσει ότι επρόκειτο για το αναζητούμενο ντοκουμέντο και ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο στικάκι άνοιξε την επόμενη ημέρα για πρώτη φορά ο κ. Βενιζέλος, όταν πια επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, πριν το στείλει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όσον αφορά τους άλλους χρήστες, αυτοί άνοιξαν το στικάκι σε ημερομηνίες που συμπίπτουν χρονικά με την περίοδο όπου το στικάκι είτε βρισκόταν στα χέρια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου είτε είχε περάσει στην κατοχή του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Κατά τα άλλα, αλλοιώσεις δεν προκύπτουν στα 2.059 κοινά αρχεία που εμπεριέχονται στο USB Διώτη και στο CD που εστάλη εκ νέου από τις γαλλικές Αρχές, ύστερα από αίτημα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Οι ημερομηνίες που άνοιξε το στικάκι:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες προκύπτει ότι οι χρήστες και οι ημερομηνίες που ανοίχτηκε το usb αντίγραφο έχουν τα παρακάτω στοιχεία:

– 1ος χρήστης με τον κωδικό Windows user: φέρεται να άνοιξε το αρχείο τρείς φορές και συγκεκριμένα στις 30.9.2010 (δηλαδή μία ημέρα μετά την παραλαβή), στις 28.2.2011 (12.20 τη νύχτα) και την 1.7.2011.

– 2ος χρήστης με τον κωδικό USERI που εμφανίζει πως το αρχείο άνοιξε στις 6.7.2011 και στις 2.10.2012.

– 3ος χρήστης με τον κωδικό SO113601 που άνοιξε το επίμαχο usb στις 8.7.2011.

· 4ος χρήστης με τον κωδικό SOFIA που άνοιξε το αρχείο στις 01-10-2012, μία ημέρα δηλαδή πριν παραλάβει το usb το Μέγαρο Μαξίμου.

Η διαδρομή του usb σύμφωνα με την πλευρά Βενιζέλου έχει ως εξής:

Στις 30/09/2012 όλοι οι αρχηγοί βρίσκονται στις Βρυξέλλες και είναι η ημέρα που “σκάει” στην Ελλάδα η ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ. Το ίδιο βράδυ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να τηλεφωνεί στην γραμματεία του και να δίνει εντολή να ψάξουν το στικάκι.

Την επομένη το στικάκι βρίσκεται και φαίνεται πως στις 01/10/2012 στις 13:00 το μεσημέρι το στικάκι ανοίγει για ένα λεπτό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι το επίμαχο αρχείο ή όχι. Αυτό το άνοιγμα γίνεται από υπολογιστή που κάποιος πιθανότατα συνεργάτης του κ. Βενιζέλου μπαίνει στο pc με κωδικό SOFIA.

Αφού πιστοποιείται ότι είναι το επίμαχο αρχείο, ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με τις διαρροές της Ιπποκράτους αποφασίζει να το αποστείλει στο Μαξίμου, προκειμένου να το παραλάβει εν συνεχεία το ΣΔΟΕ.

Κάποια ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί

Ερώτημα προκύπτει καθώς σύμφωνα με τις διαρροές την επόμενη ημέρα δηλαδή στις 02/10/2012 στις 08:45 το πρωί το στικάκι ανοίγει ξανά για 50 δευτερόλεπτα.

Την ίδια ημέρα, δηλαδή την ημέρα που το στικάκι έφτασε στο Μαξίμου υπάρχει κι άλλο άνοιγμα! Στις 12:30 το στικάκι ανοίγει ξανά και αυτή τη φορά μένει ανοιχτό για 50 λεπτά. Από αυτό προκύπτει μέγα ερώτημα ποιός άνοιξε το στικάκι εκείνη την ώρα και γιατι το κράτησε ανοιχτό για τόση ώρα. Αυτό το ερώτημα δεν απαντάται από τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ και έτσι μπαίνουν τρία πρόσωπα στο κάδρο για το ποιός μπορεί να το άνοιξε, δηλαδή είτε ο κ. Βενιζέλος, είτε ο κ. Σαμαράς είτε και ο κ. Στασινόπουλος. Από τις διαρροές πάντως δεν προκύπτει ούτε αφήνεται να εννοηθεί πως σε αυτό το διάστημα των 50 λεπτών υπήρξε αλλοίωση.

 

NewsIt.gr