Στο δικαστήριο της Πρετόρια ο Πιστόριους, για το φόνο της φίλης του

Η είδηση της δολοφονίας της συντρόφου του Όσκαρ Πιστόριους από τον χρυσό Παρολυμπιονίκη προκαλεί σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Οσκαρ Πιστόριους  θα οδηγηθεί  σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόρια σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

«Το θύμα πυροβολήθηκε τέσσερις φορές και πέθανε ακαριαία. Πιστεύουμε πως ήταν η κοπέλα του», είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κάτλεγκο Μογκάλε.

Ο πατέρας του Όσκας Πιστίριους, Χένκε δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμο SABC πως: “Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν ξέρω τα γεγονότα. Αν κάποιος κάνει μία δήλωση αυτός θα είναι ο Όσκαρ. Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια του θύματος”.

Ο Νοτιοαφρικανός δημοσιογράφος Καλάι Μάιστρι είπε στο «Sky News»: «Η Ρίβα πήγε στο σπίτι για να του κάνει έκπληξη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά ο Οσκαρ νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές στο κεφάλι και στον ώμο»

Ο Πιστόριους διατηρούσε δεσμό με το μοντέλο από τη Νότιο Αφρική εδώ και έναν χρόνο, ωστόσο φημολογείται πως λόγω των αυξημένων επαγγελματικών τους υποχρέωσεων είχαν να ειδωθούν από τον Νοέμβριο.

 

Μάλιστα, λίγες ώρες νωρίτερα η Στίνκαμπ είχε γράψει στο twitter της: «Τι έχετε στο μυαλό σας αύριο για την αγάπη σας;

Δείτε ποια ήταν η σύντροφος του Πιστόριους (pics)

Η Ρίβα Στίνκαμπ γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν και στη Νότια Αφρική αποτελούσε ένα από τα κορυφαία μοντέλα. Είχε σπουδές στη Νομική και ο δεσμός της με τον Όσκαρ Πιστόριους την έκανε ευρύτερα γνωστή τον τελευταίο χρόνο.

Σημειώνεται πως στη Νότια Αφρική, λόγω των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας, πολλοί κάτοικοι διατηρούν όπλα στην κατοχή τους για αυτοπροστασία.

Ο Όσκαρ Πιστόριους έχει συγκινήσει με την παρουσία τους στίβους όλη την ανθρωπότητα με το πάθος για τη ζωή και τον αθλητισμό.

Γεννήθηκε χωρίς κόκαλα κάτω από τα γόνατα και για αυτό στην ηλικία τους ενός έτους του αφαιρέθηκαν τα πόδια, ωστόσο κατάφερε να γίνει ο πρώτος μη αρτιμελής αθλητής που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

NewsIt.gr