Φιλελεύθερος βουλευτής στην Αυστραλία επικρίνεται για υιοθέτηση θέσεων της FYROM

Με ανακοίνωσή του, το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο (ΑΕΣ) εκφράζει την ανησυχία του για πρόσφατες δηλώσεις του Φιλελεύθερου βουλευτή, Λουκ Σίμπκινς, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί την Ελληνική Πρεσβεία και τα Ελληνικά Προξενεία της Αυστραλίας ότι ετοιμάζουν “μαύρες λίστες” ακτιβιστών που κατάγονται από τη FYROM. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου αναφέρει: «Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν, για άλλη μια φορά, οι ερωτήσεις του Αυστραλού Βουλευτή των Φιλελευθέρων, Λουκ Σίμπκινς, προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, αναφορικά με πολυάριθμες καταγγελίες που κατατέθηκαν από Αυστραλούς πολίτες “Μακεδονικής” καταγωγής, σχετικά με εμπόδια που συναντούν κατά τα ταξίδια τους στην Ελλάδα!

Να σημειωθεί ότι ο Λουκ Σίμπκινς είναι γνωστός στην Ελληνική παροικία για τις φιλοσκοπιανές του θέσεις ενώ τον προηγούμενο μήνα επισκέφθηκε τα Σκόπια όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας «καταπιέζει τις μειονότητες» καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν αναγνωρίζει την ύπαρξή τους» ενώ, σε αντίθεση, «η ΠΓΔΜ αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανοχής και συνταγματικής αναγνώρισης των μειονοτήτων»!

Σύμφωνα με έντυπο, ο κ. Σίμπκινς ρώτησε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας για το ποια μέτρα λαμβάνει η Αυστραλιανή κυβέρνηση σχετικά με τα αυστραλιανά διαβατήρια στα οποία αναφέρονται οι “μακεδονικές” εκδοχές ονομάτων χωριών, πόλεων και περιοχών και τα οποία η Ελλάδα έχει πλέον εξελληνίσει και με τις ενέργειές της δεν σέβεται τα διαβατήρια σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ρώτησε, επίσης, για το ποιa μέτρα λαμβάνει ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Καρ, σχετικά με τους Αυστραλούς με “μακεδονική” καταγωγή, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα και αν αυτό θα τους δημιουργεί πρόβλημα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

0 κ. Σίμπικνς, όμως, δεν σταματά εδώ, αλλά προβαίνει στην εξωφρενική ερώτηση εάν γνωρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών σχετικά με καταγγελίες ότι ορισμένοι Αυστραλιανοί πολίτες δίνουν πληροφορίες στην ελληνική Πρεσβεία και τα ελληνικά Προξενεία στην Αυστραλία, για το ποιοι είναι οι “Μακεδόνες” ακτιβιστές όπου με βάση τις πληροφορίες αυτές δημιουργείται μαύρη λίστα “Μακεδόνων” ακτιβιστών και απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα.

Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο (ΑΕΣ) το οποίο, όπως δήλωσε ο Συντονιστής του ΑΕΣ Βικτώριας, θα προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία κατά του κ. Σίμπκινς και θα ζητήσει από τον ίδιο να αναιρέσει όσα φέρεται να δήλωσε κατά της Ελλάδας και των ελληνικών διπλωματικών Αρχών στην Αυστραλία». Η αγγλική έκδοσή του «Νέου Κόσμου» επικοινώνησε με τον κ. Σίμπκινς από τον οποίο ζήτησε διευκρινίσεις.

Ο Φιλελεύθερος βουλευτής περιορίστηκε σε μια γραπτή απάντηση όπου έλεγε στην εφημερίδα μας ότι: «Λαμβάνω αλληλογραφία και καταγγελίες από διαφόρους πολίτες και αποτελεί υποχρέωσή μου να τα ελέγξω. Οι καταγγελίες που συμπεριέλαβα στην ερώτησή μου προς τον υπουργό είναι εμπιστευτικές. Ο υπουργός δεν μου απάντησε ακόμα και έτσι δεν μπορώ να σας κάνω σχόλια έως να λάβω την απάντησή του».

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως γνώριζε εφημερίδα που διαβάζεται από κοινό που προέρχεται από τη FYROM το περιεχόμενο των καταγγελιών του Λουκ Σίμπκινς, αφού αυτές είναι «απόρρητες»;

Πηγή: Neoskosmos.com