Μία 24χρονη νεκρή από την νεροποντή!

H ισχυρή νεροποντή που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίστηκε μέχρι τις 10 το πρωί προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, έκανε την πρωτεύουσα σε πολλά σημεία να μοιάζει με πόλη χτυπημένη από τσουνάμι, ενώ άφησε πίσω της και μία νεκρή κοπέλα 24 ετών.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε σε λακκούβα με το αυτοκίνητο της και εγκλωβίστηκε. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας,  η άτυχη 24χρονη κινούταν σε δρόμο του Αμαρουσίου.  Από άγνωστη αιτία, η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της ενώ επί τόπου έσπευσαν για βοήθεια περαστικοί οι οποίοι αφού την έβγαλαν από το ΙΧ και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Η 23χρονη μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο Σισμανόγλειο όπου δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η άτυχη κοπέλα δεν μπορούσε να βγει από το αυτοκίνητό της  και από την ταραχή της υπέστη ανακοπή καρδιάς.  Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής.

Μία άλλη γυναίκα στο Χαλάνδρι σώθηκε την τελευταία από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου και μετά από τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της και έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Η άτυχη γυναίκα κρατιόνταν από την πόρτα του ΙΧ και τελικά οι περίοικοι κατάφεραν να την σώσουν.

Έτσι, δυστυχώς, η βροχή δε μας …έσωσε. Μας έπνιξε! Η Αθήνα έγινε… Βενετία.  Τα φαινόμενα κινούνται ήδη προς τα ανατολικά και σταδιακά από το μεσημέρι θα Σταματήσουν. Έως τότε, όμως, οι κάτοικοι της Αττικής έρχονται αντιμέτωποι με μια θάλασσα προβλήματα!

Ο Ιλισσός έγινε ξανά… ποτάμι και βγήκε στην παλιά παραλιακή, ενώ το ρέμα της Πικροδάφνης «φούσκωσε» και παρέσυρε τα πάντα!

Η νεροποντή ήταν πρωτοφανής για τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ έποεσαν 95 τόνοι νερού ανά στρέμμα γης!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ “ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ” ΙΛΙΣΣΟ

Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, σε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα! Κλασσικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην οδό Πειραιώς, που είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα, από Πέτρου Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Εικόνες χάους παρατηρούνται επίσης στην παραλιακή, από τον Πειραιά έως και τη Γλυφάδα. Κλειστή για πολλές ώρες ήταν και η περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, πίσω από τα διυλιστήρια. Την κατάσταση στους δρόμους κάνει ακόμη πιο δύσκολη η… απουσία φαναριών, αφού πολλοί σηματοδότες δε λειτουργούν!

Η λεωφόρος Βουλιαγμένης στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, στο ρεύμα προς Αθήνα, άνοιξε. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Ασπροπύργου και η υπόγεια γέφυρα στη Συγγρού.

Στην Αθηνών-Κορίνθου, ο δρόμος έκλεισε στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της γέφυρας του Ασπρόπυργου. Ουρά 10 χιλιομέτρων σχημάτισαν νωρίτερα τα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Απίστευτες εικόνες και στη Σταμάτα, όπου ο κεντρικός δρόμος έχει πλημμυρίσει και φυσικά είναι απροσπέλαστος!

Συνολικά η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 800 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών. Σε όλη την Αττική, επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση και οι διακοπές ρεύματος είναι συνέχεις. Οι βλάβες οφείλονται στο ότι πλημμύρισαν υπόγειοι υποσταθμοί της ΔΕΗ, σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται κυρίως στα νότια προάστια και κυρίως σε Πειραιά, Φάληρο, Καλλιθέα και Κουκάκι.