Με… πιστωτική κάρτα η νέα σκοπιανή πρόκληση-Διαψεύδει Αυστραλός υπουργός ότι τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων ως “Μακεδονία”

Στην έκδοση πιστωτικής κάρτας με την προσωπογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου (!)  -σε μια ακόμα προσπάθεια προκλητικής παραχάραξης της ιστορίας προχώρησε η οργάνωση United Macedonian Diaspora, που εκπροσωπεί καταγόμενους από την ΠΓΔΜ.

Η οργάνωση αυτή, έχει δράση σε Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία και είναι γνωστή στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας για τις προκλητικές της ενέργειες.H πιστωτική κάρτα, πρόκληση
Παράλληλα, έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα στην οποία προβάλλει την πιστωτική κάρτα αναφέροντας ότι τα έσοδα που θα προέλθουν από αυτήν θα χρησιμοποιηθούν για διάφορα προγράμματα που έχει εκπονήσει η United Macedonian Diaspora για την ενότητα και υποστήριξη του έργου των πολιτών που κατάγονται από την ΠΓΔΜ.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο (AHC) και το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο (AMAC) κατά την επόμενη συνεδρίαση τους όπου αναμένεται να αποφασιστεί η αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τον τραπεζικό οργανισμό που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μετανάστευσης, Brendan O’Connor, με δηλώσεις του στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου», διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ ότι τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης της χώρας από την Αυστραλία με το συνταγματικό της όνομα «Μακεδονία».

Μεταξύ άλλων και το πρακτορείο ειδήσεων Macedonia Information Agency μετέδωσε ότι ο κ. O’Connor -που πρόσφατα ανέλαβε υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας- δεσμεύτηκε σε αντιπροσωπεία  εκπροσώπων καταγόμενων από τη  FYROM που τον επισκέφτηκαν.

Ο Αυστραλός υπουργός φερόταν από το συγκεκριμένο πρακτορείο -αλλά και άλλα φιλοσκοπιανά μέσα ενημέρωσης- να λέει ότι «θα ζητήσει προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, και την πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ, να προωθήσουν την αναγνώριση της FYROM ως Μακεδονίας».

Ο κ. O’Connor επιβεβαίωσε στο «Νέο Κόσμο» τα της συνάντησής του, αλλά διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα τού αποδίδονται. «Δεν ανέλαβα τέτοια δέσμευση. Με διαστρέβλωσαν» είπε και πρόσθεσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την επίλυση του θέματος της ονομασίας μέσω της διαδικασίας του ΟΗΕ. Η αντιπροσωπεία των καταγόμενων από τη FYROM ζήτησε ακόμα από τον κ. O’Connor να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικόλα Ποπόσκι, που αναμένεται να επισκεφθεί την Αυστραλία τον ερχόμενο μήνα, αλλά και να προωθήσει το άνοιγμα πρεσβείας των Σκοπίων στην Καμπέρα.

Η διαστρέβλωση της δήλωσης του κ. O’Connor αποτελεί ακόμα ένα κρούσμα παραπληροφόρησης εκ μέρους ατόμων που εκπροσωπούν φορείς καταγόμενων από τη FYROM. Χθες έγινε γνωστό ότι κυκλοφορούν πιστωτική κάρτα της VISA με το έμβλημα του…  Μεγάλου Αλεξάνδρου (γράφουμε αναλυτικά σε ξεχωριστή είδηση), ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, διέψευσε καταγγελίες του Φιλελεύθερου βουλευτή, Λουκ Σίμπκινς, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελληνική Πρεσβεία στην Καμπέρα και τα Ελληνικά Προξενεία της Αυστραλίας ετοιμάζουν «μαύρες λίστες» ακτιβιστών που κατάγονται από τη FYROM και ενημερώνουν την ελληνική κυβέρνηση που, στη συνέχεια, τους απαγορεύει την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Ο κ. Σίμπκινς έκανε την καταγγελία αυτή υπό μορφή ερώτησης προς τον υπουργό Εξωτερικών.

Στην απάντησή του, ο κ. Καρ τονίζει ότι το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει κανένα στοιχείο που να προκύπτει ότι οι ελληνικές διπλωματικές Αρχές της Αυστραλίας «φακελώνουν» Αυστραλούς πολίτες που προέρχονται από τη FYROM.

 

Neoskosmos.com