Συνάντηση Τσίπρα με εργαζόμενους του μετρό Θεσσαλονίκης

«Το έργο (μετρό Θεσσαλονίκης) πρέπει να προχωρήσει με παράλληλη ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων. Αλλά για να προχωρήσει το έργο χρειάζεται σεβασμός στους ανθρώπους που δουλεύουν στο έργο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του μετρό, στον σταθμό της οδού Βενιζέλου, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, οι οποίοι ξεκινούν από αύριο επαναλμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα ότι η εταιρεία θα προβεί σε 400 απολύσεις, υποστηρίζοντας ότι, ενδεχομένως, να υποκρύπτεται σχέδιο επαναπρόσληψής τους, αργότερα, με κατώτερες αποδοχές.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η εταιρεία προφανώς ταυτίζεται με ανάλογες πρακτικές εργοδοτών για τη συμπίεση του εργασιακού κόστους που ονομάζουν εσωτερική υποτίμηση και είναι απαίτηση της τρόικας εσωτερικού και της τρόικας εξωτερικού. Αλλά, πρόσθεσε, «αν οδηγηθούμε σε αυτή την κατάσταση, είδατε τι έγινε λίγο πιο πάνω, στην γειτονική Βουλγαρία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμη πως «θα ερευνήσουμε αν πρόκειται για διαδικασία, μεθοδευμένη, απολύσεων και προσλήψεων για τις ίδιες θέσεις, με τον μισθό τον εξευτελιστικό των πεντακοσίων ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στον χώρο του εργοταξίου και στις αρχαιότητες που βρέθηκαν εκεί, από τον διευθυντή του έργου Γ. Κωνσταντινίδη.

«Το γεγονός ότι βρέθηκαν αρχαία αναβαθμίζει το έργο και τη σημασία του» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως «στην Αθήνα, η ίδια εταιρεία, σε άλλες εποχές βέβαια», όπως τόνισε, «και δεν βγήκε έξω από τα χρονοδιαγράμματα και αναδείχθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Αυτό θα πρέπει να γίνει και στη Θεσσαλονίκη».

zougla.gr