Τα αληθινά αίτια της παραίτησης του Πάπα

Η παραίτηση του Βενέδικτου έγινε για να αποτινάξει από πάνω της η Καθολική Εκκλησία την ατίμωση.

Ο Βενέδικτος προσέφερε τον εαυτό του, σαν αμνός που οδηγείται σε σφαγή, έτσι ώστε η εκκλησία να απαλαχθεί από τη «Βρώμα», όλα αυτά τα σκάνδαλα που έχουν βγει στην επιφάνεια τον τελευταίο καιρό και αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση ανθρώπων από τους ιερείς του Βατικανού.

Εδώ έρχεται να προστεθεί κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος. Με την παραίτηση του Πάπα, κάθε μέλος της Κιουρίας, του υψηλότερου γραφειοκρατικού δόγματος του Βατικανού, χάνει τη δουλειά του. Μία αναφορά

που ο ίδιος ο Βενέδικτος είχε αναθέσει στην Κιουρία, έφτασε στο γραφείο του τον Ιανουάριο. Η αναφορά αποκάλυψε την ύπαρξη της «Βρώμας», των παιδοφιλικών σκανδάλων ιερέων. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τον Πάπα στην παραίτησή του, περίπου έναν μήνα έπειτα.

Η «Βρώμα» διέβρωνε τη ψυχή της Καθολικής Εκκλησίας επί σειρά ετών, και ο λόγος είναι ακριβώς η μυστικότητα με την οποία διενεργεί η Κιουρία. Η παραίτηση του Πάπα την εκθέτει, και την αφήνει μόνη της αντιμέτωπη με το τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Ο Βενέδικτος συνειδητοποιεί πως η Κιουρία πρέπει να διαλυθεί και να αναδιοργανωθεί εξ αρχής. Και γνωρίζει πως αυτό το ζήτημα είναι τεράστιο. Είναι πολύ μεγάλος και πολύ κορεσμένος για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει μόνος του, και για τον λόγο αυτό επέλεξε να παραιτηθεί, δίνοντας την ευκαιρία σε έναν φρέσκο, νεαρότερο διάδοχο να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» γράφει ο Τζον Κόρνγουελ στη DailyMail.

Πηγή: NewsBomb