UPDATED: Αίσιο τέλος στο Μαλανδρίνο – Παραδόθηκε ο Αλκετ Ριζάι – Σώοι και οι 5 όμηροι

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 9:01

– Σχεδόν 24 ώρες κράτησε η ομηρία των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων
– Μόλις είδε την ομάδα της ΕΚΑΜ ο σκληρός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι φέρεται να είπε: “Τελείωσε. Δεν μπορώ να πάω παρακάτω”
– Μπλόφαρε ο βαρυποινίτης για τα εκρηκτικά, στην κατοχή του βρέθηκαν μόνο αυτοσχέδια μαχαίρια
– Διαβάστε το χρονικό της ομηρίας
– Τι δήλωνε η μητέρα του νωρίτερα σε αλβανικά ΜΜΕ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων ,που από χθες το βράδυ ήταν όμηροι του διαβόητου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι και των δύο συνεργών του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αλκετ Ριζάι αποφάσισε να παραιτηθεί όταν είδε να τον πλησιάζει η ομάδα η ΕΚΑΜ.

“Τέλος. Δεν μπορώ να πάω παρακάτω, ας το σταματήσουμε εδώ” ήταν τα λόγια του κακοποιού που σήμαναν τη λήξη του 24ώρου συναγερμού.

Σύμφωνα με το Mega ο βαρυποινίτης μπλόφαρε και δεν είχε στην κατοχή του ούτε εκρηκτικά, ούτε χειροβομβίδα αλλά ένα… ραδιοφωνάκι!

Οι πέντε όμηροι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ωρα Mar 16, 2013 @ 23:30

Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η ομηρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα από τον αλβανικής καταγωγής κρατούμενο, Αλκέτ Ριζάι.

Για την ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στις φυλακές Μαλανδρίνου με πρωταγωνιστή τον γιο της, μίλησε η μητέρα του Αλκέτ Ριζάι, Ντονίκα, στο αλβανικό site news24.

957493
«Παρακαλώ το αλβανικό κράτος να επέμβει σε αυτή την υπόθεση. Ο γιος μου είναι καλός άνθρωπος και ήσυχος. Χθες το απόγευμα μίλησα μαζί του και δεν μου είπε τίποτα. Ο γιος μου δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν είναι κλέφτης, ούτε δολοφόνος, ούτε εγκληματίας, όπως λένε οι Έλληνες. Πριν από δύο χρόνια μου είπε ότι κατηγορείται για όλα αυτά αλλά δεν φταίει. Το ελληνικό κράτος θέλει να τον καταδικάσει με 25 χρόνια φυλάκιση επειδή απέδρασε. Αυτό δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στον κόσμο».

Η μητέρα του Ριζάι στέλνει επίσης το δικό της μήνυμα στον γιο της: «Αλκέτ μείνε εκεί, μην παραδίνεσαι. Βρες το δίκιο σου μέχρι το τέλος».

Όλο το ρεπορτάζ εδώ

—————————————————————————————————————————————————————————————

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών Μαλανδρίνου, ώστε να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση ομηρίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αλκέτ Ριζάι.

Ομάδες των ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα συμμετέχουν ενεργά στο έργο της επέμβασης και της διάσωσης των ομήρων. Παράλληλα, στο σημείο βρίσκεται και διαπραγματευτής προκειμένου να πειστεί ο κρατούμενος να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να λήξει το συμβάν.

Μάλιστα ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις βομβίδων κρότου-λάμψης. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ προχώρησαν σε αντιπερισπασμό κι έτσι ένας εκ των έξι ομήρων, σωφρονιστικός υπάλληλος, κατάφερε να διαφύγει από τα χέρια του Ριζάι. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ομήρου που ξέφυγε, ο Ριζάι κρατάει ένα ορθογώνιο αντικείμενο από το οποίο εξέχουν καλώδια, και ισχυρίζεται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ κρατά και ένα τηλεκοντρόλ. Οι συνεργοί του Ριζάι, κρατούν από ένα μαχαίρι.

Αστυνομικές πηγές αλλά και στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφεραν ότι οι άνδρες της αστυνομίας έχουν μπει στο χώρο των φυλακών, ωστόσο ακόμη δεν έχουν προσεγγίσει το φρουραρχείο, αναμένοντας περαιτέρω εντολές.

Ξέφραγο αμπέλι οι φυλακές

Στη δημοσιότητα μέσω αλβανικών site, αλλά και του Accotiated Press, δόθηκαν δύο φωτογραφίες από το εσωτερικό των φυλακών Μαλανδρίνου, στις οποίες διακρίνεται ο Αλκέτ Ριτζάι με τους ομήρους.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν σύμφωνα με το πρακτορείο από κρατούμενο, ο οποίος διέθετε κινητό τηλέφωνο και είχε επικοινωνία με ξένους δημοσιογράφους.

00000000000000dfgdfgdfgxfv 000000000000dfgxdfvxvd

 

 

 

Μπλόκα σε όλη τη Στερεά Ελλάδα

Από τη μεριά τους, οι άντρες της αστυνομίας έχουν στήσει μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και σε άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό δυο ύποπτων αυτοκινήτων που πιθανότατα τις πρώτες ώρες του θρίλερ στις φυλακές του Μαλανδρίνου περίμεναν τον Αλκέτ Ριζάι για να τον παραλάβουν.

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport, αναζητά ένα ασημί Opel, όπου φέρεται να επέβαιναν δύο Αλβανοί, καθώς επίσης και ένα Suzuki Vitara, το οποίο οδηγούσε γυναίκα.

Έλεγχοι γίνονται, βέβαια, και σε άλλα ύποπτα αυτοκίνητα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Στερεά βρίσκονται από χθες βράδυ έξω από τις φυλακές, έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Ξέφραγο αμπέλι το ελληνικό «Αλκατράζ»

Σιγήν ιχθύος εξακολουθεί να κρατεί το Yπουργείο Δικαιοσύνης περίπου 15 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, ζώστηκε με εκρηκτικά και έπιασε ομήρους πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Επίσημη ενημέρωση ακόμη δεν υπάρχει, αν και τα ερωτήματα που εγείρονται είναι καίρια και χρήζουν άμεσης απάντησης. Πώς είναι δυνατόν εκρηκτικές ύλες να περνούν μέσα στις φυλακές και να καταλήγουν στην κατοχή ενός σκληρού ποινικού, ο οποίος μάλιστα έχει αποδείξει ότι έχει «τάσεις φυγής»;

Στην περίπτωση του Βλαστού, οι Αρχές διατείνονταν πως είχαν όλες τις πληροφορίες για το σχέδιο απόδρασης.

Όσον αφορά όμως τον Αλκέτ Ριζάι, είναι απορίας άξιον αν και πώς διενεργούνται οι έλεγχοι στις φυλακές. Η υπόθεση φαντάζει σαν σίριαλ, καθώς πριν από περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου 2012 είχαν συλληφθεί στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου, ηλικίας 41 και 28 ετών, οι οποίοι πήγαιναν να αναλάβουν υπηρεσία.

Όπως αποδείχτηκε, σκόπευαν να προμηθεύσουν τον Ριζάι με 213 γραμμάρια ηρωίνη, δύο κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους και πέντε κάρτες SIM.

Ο 28χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος είχε ομολογήσει ότι παρέλαβε όσα επρόκειτο να παραδώσει στον βαρυποινίτη από έναν άγνωστό του Αλβανό έναντι αμοιβής. Από το κελί του 39χρονου κρατουμένου κατασχέθηκαν ακόμη δύο κινητά, που τα είχε προμηθευτεί παλιότερα. Τόσο οι συλληφθέντες όσο και ο Ριζάι κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων σε κατάστημα κράτησης.

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Όμηροι του Αλκετ Ριζάι παραμένουν από χθες το βράδυ πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές του Μελενδρίνου.

Επτά ακόμη σωφρονιστικοί υπάλληλοι, είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε πτέρυγα της φυλακής, όταν σήμανε συναγερμός και “έπεσε” το σύστημα ασφάλισης των θυρών, απελευθερώθηκαν και με γερανό της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Το μεσημέρι της Κυριακής δυνάμεις των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτυση και αντιασφυξιογόνες μάσκες εισέβαλαν στη φυλακή για να διασφαλίσουν την απομάκρυνση των υπαλλήλων αλλά και προκειμένου να βγουν οι τρόφιμοι από τα κελιά τους και να γευματίσουν χωρίς “παρατράγουδα”.

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή των πέντε ομήρων συνεχίζονται.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ, εξακολουθούν να περιφρουρούν τον χώρο της φυλακής.

Τι ζητάει ο Ριζάι

Ο Ριζάι απαιτεί να του δοθεί αυτοκίνητο και να διαφύγει από το χώρο των φυλακών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους να τους προσφερθεί το αυτοκίνητο με το οποίο ουσιαστικά θα αποδράσουν από τις φυλακές.

Η ομηρία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου όταν ο Ριζάι μαζί με δύο συγκρατούμενούς του κατάφερε να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της νυχτερινής καταμέτρησης.

Διαβάστε εδώ το προφίλ του σκληρού κακοποιού

Τι λέει ο όμηρος που ξέφυγε

Ένας από τους ομήρους του σκληρού κακοποιού κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση που προκλήθηκε, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τον χώρο του καταστήματος έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό της φυλακής.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ομήρου που ξέφυγε, ο Ριζάι κρατάει ένα ορθογώνιο αντικείμενο από το οποίο εξέχουν καλώδια, και ισχυρίζεται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ κρατά και ένα τηλεκοντρόλ. Οι συνεργοί του Ριζάι, κρατούν από ένα μαχαίρι.

Το χρονικό της ομηρίας

Η ώρα είναι 8 το βράδυ και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εκείνη την ώρα είχαν βάρδια ξεκινούν την καταμέτρηση.

Ο Ριζάι με άλλους δύο συγκρατούμενούς του με αυτοσχέδια μαχαίρια καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τους 6 σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Με την απειλή ότι έχουν πάνω τους χειροβομβίδες και ότι ο Ριζάι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, φτάνουν στον εσωτερικό προθάλαμο των φυλακών με σκοπό να βγουν στο προαύλιο.

Στο μεταξύ οι άλλοι 7 σωφρονιστικοί υπάλληλοι προλαβαίνουν και κλειδώνουν τις πόρτες και ο Ριζάι με τους υπόλοιπους δεν φτάνουν τελικά στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Ο ένας σωφρονιστικός κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του Ριζάι και απο εκείνη την ώρα ο Αλβανός κακοποιός με τους συγκατούμενούς του κρατάει ομήρους 5 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Οι πληροφορίες για τις χειροβομβίδες δεν επιβεβαιώνονται ενώ ο Ριζάι υποστηρίζει ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά (200γρ. C4).

Γύρω στις 11 φτάνει στις φυλακές διαπραγματευτής μαζί με εισαγγελέα καθώς επίσης και 3 ομάδες των ΕΚΑΜ 1 από Πάτρα και 2 από Αθήνα. Οι ομάδες έχουν οπτική επαφή με τον Ριζάι χωρίς να έχει αυτός μαζί τους.

Μαζί του επικοινώνησαν τόσο ο δικηγόρος του όσο και η Σούλα οι οποίοι τον κάλεσαν να παραδοθεί.

Δραματική έκκληση του δικηγόρου του Ριζάι, Σάκη Κεχαγιόγλου

“Αλκέτ, σε παρακαλώ θερμά να δώσεις άμεσα τέλος στην ομηρεία αθώων ανθρώπων. Προστάτευσε τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Με λογική και ψυχραιμία παράδωσε τα όπλα και τα εκρηκτικά και τελείωσέ το. Σε παρακαλώ και σαν δικηγόρος σου και σαν φίλος σου μετά τα τόσα χρόνια της συνεργασίας μας και τις δίκες και τους αγώνες και τις αγωνίες που περάσαμε τόσο για εσένα όσο και για τη Σούλα. Στο ζητώ σαν χάρη… Σάκης” ανέφερε το μήνυμα που έστειλε στον Ριζάι ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μπλόκα για τους συνεργούς του

Μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία έχουν στηθεί από την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό δυο ύποπτων αυτοκινήτων, που πιθανότατα τις πρώτες ώρες που ξεκίνησε το θρίλερ στις φυλακές του Μαλανδρίνου, περίμεναν τον Αλκέτ Ριζάι για να τον παραλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η αστυνομία αναζητά ένα ασημί Opel , στο οποίο φέρεται ότι επέβαιναν δυο Αλβανοί, καθώς επίσης και ένα Suzuki Vitara, το οποίο οδηγούσε γυναίκα.

———————————————————————————————————————————————————————————————

Ο Ριζάι κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, απαιτώντας,να του δοθεί αυτοκίνητο και να διαφύγει από το χώρο των φυλακών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους να τους προσφερθεί το αυτοκίνητο με το οποίο ουσιαστικά θα αποδράσουν από τις φυλακές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όμηροι είναι 5 σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκ των οποίων δύο γυναίκες, οι οιποίες έχουν κλιεδωθεί στο κέντρο ελέγχου και δεν έχουν καμία επαφή μαζί του.

Ωρα: 7.36 Mar 16, 2013

Το περιστατικό ομηρείας, που εκδηλώθηκε από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου στις φυλακές Μαλανδρίνου με πρωταγωνιστή τον Αλκέτ Ριζάι, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαβόητος κακοποιός κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κρατούμενους.

Η περιοχή αστυνομοκρατείται καθώς έχουν μεταβεί εκεί μονάδες των ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα. Στις φυλακές βρίσκεται και διαπραγματευτής της Αστυνομίας.

Ο Ριζάι κατάφερε, άγνωστο πως, να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Ο Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, απαιτώντας, κατά τις πληροφορίες, να του δοθεί αυτοκίνητο και να διαφύγει από το χώρο των φυλακών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους να τους προσφερθεί το αυτοκίνητο με το οποίο θα αποδράσουν από τις φυλακές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλκέτ Ριζάι έχει επικοινωνήσει με τη σύντροφό του Σούλα και της έχει διαμηνύσει ότι όλα θα τελειώσουν απόψε ή θα φύγει από τη φυλακή ή θα τον σκοτώσουν.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο Ριζάι κρατούσε χειροβομβίδα, ενώ αργότερα πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει στην κατοχή του πλαστικά εκρηκτικά. Για το λόγο αυτό περιμετρικά των φυλακών έχουν ακροβολιστεί άντρες των ΕΚΑΜ.

Ωρα: 1.52′

Σκηνές από ταινία θρίλερ διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στις φυλακές Μαλανδρίνου! Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι υποστηρίζει ότι έχει δύο χειροβομβίδες και πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Κρατάει ομήρους 2 σωφρονιστικούς υπαλλήλους (αρχικά υπήρχε η πληροφορία για έξι ομήρους) και απειλεί να τινάξει στον αέρα τις φυλακές αν δεν αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών ο Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και βρίσκεται μέσα σε θάλαμο μη έχοντας έξοδο διαφυγής. Έχει στην κατοχή του μαχαίρι και κρατά στο χέρι του κάτι που μοιάζει με χειροβομβίδα. Απειλεί να τινάξει τις φυλακές στον αέρα αν δεν αφεθεί ελεύθερος καθώς σκοπός της ζωής του είναι η απόδραση όπως ισχυρίζεται. Επίσης ζητάει αυτοικίνητο για να διαφύγει και μέσω του δικηγόρου του διαμηνύει πως είναι οπλισμένος και αποφασισμένος να αποδράσει. “Είναι η τρίτη φορά και φαρμακερή” τονίζει ο Ριζάι κάνοντας γνωστές τις διαθέσεις του.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερη η σύντροφός του Σούλα και η γυναίκα που τον είχε βοηθήσει να αποδράσει στο παρελθόν.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν στην εργασία τους και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη καθώς φαίνεται πως ο αλβανός κακοποιός φαίνεται να είναι υπό την επήρεια ουσιών. κι έχει και δύο συνεργούς που είναι επίσης αλβανοί κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες ΕΚΑΜ από την Πάτρα και από Αθήνα είναι στις φυλακές σε ετοιμότητα να επέμβουν.

Στις φυλακές βρίσκεται και διαπραγματευτής προκειμένουν να πειστεί ο Αλκέτ Ριζάι να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατά ομήρους.

Το προφίλ του επικίνδυνου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι

Ο αλβανός κακοποιός έχει αποδράσει άλλες δυο φορές και μάλιστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Παλαιοκώστα. Η πρώτη απόδραση ήταν στις 4 Ιουνίου το 2006 και συνελήφθη πάλι λίγες ημέρες αργότερα. Η δεύτερη απόδραση ήταν στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 όμως συνελήφθη και πάλι στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου έτους μαζί με τη σύντροφό του Σούλα στο Γραμματικό.

Απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Έμεινε στη φυλακή από το 1996 μέχρι το 1999.

Συνελήφθη για δεύτερη φορά στις 15 Απριλίου το 2003 σε διαμέρισμα στη Νεά Φιλαδέλφεια κι έμεινε κρατούενος σε διάφορες περιχοχές από τον κορυδαλλό εώς την Κέρκυρα μέχρι την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο το 2006.

Την απόδραση είχαν οργανώσει μέλη συμμορίας των δυτικών προαστίων προκειμένου ο Ριζάι να βγει από τη φυλακή και να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου που είχε αναλάβει.

Στις 26 Αυγούστου το 2006 σκότωσε εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον Ιωάννη Κάτσιο. Συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου στο παραλιακό χωριό της Βοιώτιας Σαράντι.

Απέδρασε για δεύτερη φορά το Φεβρουάριο του 2009 με ελικόπτερο κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του για την πρώτη απόδραση.

Τον Ιούλιο του 2011 σε συνέντευξή του μέσα από τις φυλακές Γρεβενών, στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare είχε προαναγγείλει μια τρίτη απόδραση λέγοντας:

“Oι Έλληνες μου έχουν πάρει τα πιο όμορφα μου χρόνια, γιαυτό θα βγω και πάλι. Δεν θα σταματήσω, καλύτερα να με σκοτώσουν. Θα προτιμήσω καλύτερα να σκοτωθώ, αλλά όμως θα διαλύσω και εκείνους που θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν”.

ΝΥΧΤΑ ΘΡΙΛΕΡ

Σκηνές από ταινία θρίλερ διαδραματίζονται αυτήν την ώρα στις φυλακές Μαλανδρίνου! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι έχει δύο χειροβομβίδες και υποστηρίζει πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Κρατάει ομήρους 6 σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους οποίους χρησιμοποιεί ως ασπίδα και προσπαθεί να φτάσει σ΄ενα σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται στην είσοδο των φυλακών.

Ζητάει να τον αφήσουν ελεύθερο αλλιώς απειλεί να τινάξει στον αέρα τις φυλακές.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών περιγράφουν τη νύχτα θρίλερ στο Μαλανδρίνολίγο διαφορετικά. Σημειώνουν ότι ο Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους 2 σωφρονιστικούς υπαλλήλους και ότι βρίσκεται μέσα σε θάλαμο. ¨Εχεισ την κατοχή του μαχαίρι και κρατά στο χέρι του κάτι που μοιάζει με χειροβομβίδα. Απειλεί να τινάξει τις φυλακές στον αέρα αν δεν αφεθεί ελεύθερος.

Ήδη στην περιοχή κατευθύνονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στην εργασία τους και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη καθώς φαίνεται πως ο αλβανός κακοποιός είναι υπό την επήρεια ουσιών. Επίσης έχει στο πλευρό του μία ομάδα κρατούμενων αλβανών που λειτουργούν υποστηρικτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ομάδα ΕΚΑΜ από την Πάτρα είναι ήδη στο σημείο και σημαδεύουν τον Αλκέτ Ριζάι. Στο σημείο μεταβαίνουν τώρα και άλλες δυο ομάδες ΕΚΑΜ από την Αθήνα.

Στις φυλακές βρίσκεται τώρα διαπραγματευτής προκειμένουν να πειστεί ο Αλκέτ Ριζάι να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατά ομήρους.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Περιστατικό ομηρείας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου στις φυλακές Μαλανδρίνου με πρωταγωνιστή τον Αλκέτ Ριζάι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διαβόητος κακοποιός κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κρατούμενους.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν εξωτερικά καθώς δεν έχουν εντολή να μπουν στην φυλακή.

Από όσα έχουν γίνει ώς τώρα γνωστά ο Ριζάι κρατά χειροβομβίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Η πρώτη ήταν στις 4 ιουνίου 2006 και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα.

Η δεύτερη ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2009. Συνελήφθη ξανά λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2009, στο Γραμματικό μαζί με την σύντροφό του.