Σύγκληση ΕΣΕΠ-Πέμπτη ο Αβραμόπουλος στο Βουκουρέστι

Την Πέμπτη, 25 Απριλίου και ώρα 18:00, συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Για το σκοπό αυτό, εστάλησαν επιστολές του Υπουργού Εξωτερικών προς τους Εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων.
Κατά τη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, πρόκειται να συζητηθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους, οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και οι σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες αυτές.

ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Στο μεταξύ, αύριο, Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μεταβαίνει στο Βουκουρέστι, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας κ. Victor Ponta, και θα πραγματοποιήσει διμερείς διαβουλεύσεις με τον ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας κ. Titus Corlatean.

Οι δύο Υπουργοί θα εξετάσουν τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας. Θα συζητήσουν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε. για το διάστημα 2014-20. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται επίσης οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στα πλαίσια περιφερειακών οργανισμών.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Υπουργών στον Τύπο, ενώ ο κ. Corlatean θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμή του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών. Αμέσως μετά, ο κ. Αβραμόπουλος θα αναχωρήσει απευθείας για το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε