Κλειστή ΤΩΡΑ η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου – Ένταση σε συγκέντρωση φοιτητών

Φοιτητές των ΤΕΙ Πάτρας – Πύργου – Μεσολογγίου, συγκεντρώθηκαν στις 13.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, διαμαρτυρόμενοι  για το σχέδιο “Αθηνά”.

Οι σπουδαστές, όπως γράφει το patrastimes, αφού συναντήθηκαν με την διοίκηση της Γέφυρας, άνοιξαν τα διόδια προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα αυτοκίνητα και μοίρασαν φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό.
Ωστόσο, λίγο αργότερα στην κινητοποίηση επικράτησε ένταση.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι σπουδαστές είχαν αρχικά πει ότι το άνοιγμα των διοδίων θα είναι συμβολικό και θα διαρκέσει 40 λεπτά. Όταν όμως πέρασε το 40λεπτο οι αστυνομικοί αποφάσισαν προκειμένου να μη χαθούν άλλοι δασμοί να διατάξει την εκτροπή των αυτοκινήτων.
Όταν οι σπουδαστές αντιλήφθηκαν ότι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν στα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στη Γέφυρα και τα εξέτρεπαν για υποχρεωτικό πέρασμα από τα φέρυ-μποτ της πορθμειακής γραμμής, επικράτησε ένταση και αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμαρτυρία τους.

Οι φοιτητές, παραμένουν στη γέφυρα η οποία είναι προς το παρόν κλειστή ενώ διαμηνύουν πως στόχος τους δεν είναι η ταλαιπωρία των οδηγών, γι’ αυτό άλλωστε άνοιξαν και τα διόδια.

 

NewsIt.gr