Εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση της AHEPA από τον ΥΠΕΞ Δημ. Αβραμόπουλο

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

1915054

Το πρώτο συνέδριο AHEPA – EUROPE τον Ιούλιο στην Αθήνα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με Αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, της αρχαιότερης οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών , με παγκόσμια εξάπλωση. Να σημειωθεί οτι τους τελευταίους μήνες έχουν ιδρυθεί πολλά νέα Τμήματα στην Ελλάδα και την  Ευρώπη που ήδη ανέρχονται σε 26 ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η PHP τον Ιούλιο (12-13) θα διεξαχθεί στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο AHEPA-EUROPE. Θα παραστεί ο Ύπατος πρόεδρος της AHEPA κυριος Grossomanideis και θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο της Ακρόπολης.

Κατά τα λοιπά σε μία εφ’όλης της ύλης ενημέρωση των μελών της AHEPA  προχώρησε ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος συνεπικουρόμενος από τον υφυπουργό εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα και υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν και η συμβολή της AHEPA στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά προς τη χώρα μας, καθώς και η αύξηση της τουριστικής ροής από τις χώρες αυτές.

Όπως είπε στην PHP ο ύπατος κυβερνήτης AHEPA κύριος Grossomanides, οι θέσεις που ανέπτυξε ο υπουργός επι των εθνικών μας θεμάτων βρίσκουν σύμφωνη της ηγεσία της AHEPA η οποία ήδη απο την πλευρά της πιέζει τον Λευκό Οίκο και το State Department προκειμένου να επιλυθούν θέματα όπως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και  άλλα θέματα.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Grossomanides παρουσίασε την πολύπλευρη δράση της οργάνωσης, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη τον κ. Grossomanides για το εθνικό και κοινωνικό έργο της AHEPA, καθ’ όλη την περίοδο της οικονομικής κρίσης, καθώς και για τη σταθερή προβολή και στήριξη των ελληνικών θέσεων για σημαντικά ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αξίζει να αναφερθεί οτι η AHEPA με μηνιαία καταβολή 10.000 δολαρίων ενισχύει το ταμείο της αρχιεπισκοπής Αθηνών για την παροχή γευμάτων σε άπορες οικογένειες ενω προχωρεί σε τεχνολογικούς εξοπλισμούς νοσοκομείων και αλλα θεάρεστα έργα (γι’ αυτα μιλάει ο ίδιος  ο Ύπατος κυβερνήτης σε αποκλειστική του συνέντευξη στην PHP που θα δημοσιευτεί αργότερα).

Ο κ. Grossomanides ενεχείρησε στον Υπουργό Εξωτερικών τιμητική πλακέτα ενώ ο κ. Αβραμόπουλος συνομιλώντας με μέλη της αντιπροσωπίας είπε οτι η AHEPA ως η παλαιότερη οργάνωση των Ελλήνων της Αμερικής πρέπει να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη και δυναμική, επιστρατεύοντας και νέα παιδιά.

Ο Υπουργός είπε ακόμη πως η AHEPA έχει όλα τα φόντα να αναπτύξει μια περισσότερο δυναμική παρουσία καθώς βρίσκεται μέσα στα κέντρα λήψεως αποφάσεων , γεγονός που σημαίνει πως μπόρει πολλαπλώς να βοήθησει την ομογένεια, την ελληνική πατρίδα και την Κύπρο.

Η αντιπροσωπία της AHEPA έγινε δεκτή απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο της Βουλής κύριο Ευάγγελο Μειμαράκη ενώ αργά το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επρόκειτο να παραθέσει δείπνο προς τιμην της αντιπροσωπίας της AHEPA.

Τέλος, αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου η αντιπροσωπία θα συναντηθεί με τον προθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ενώ την Πεμπτη το βράδυ 11 Απριλίου οι AHEPANS και οι φίλοι τους στην Αθήνα θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση “Είδε τον Χαρη με τα μάτια της” του Χάρη Ρώμα στο θέατρο Αμιράλ, στην οδό Αμερικής, Αθήνα.