Δεν «ενθουσίασε» το ποίημα του Τσώρτσιλ – Κανείς δεν το αγόρασε

Το χειρόγραφο ενός ανέκδοτου ποιήματος, γραμμένου από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ σε ηλικία 25 ετών, δεν βρήκε αγοραστή σε πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος Bonhams.

“Έγινε δημοπρασία, αλλά οι προσφορές δεν έφτασαν την τιμή εκτίμησης” που είχε οριστεί μεταξύ 14.000 και 17.000 ευρώ. “Το χειρόγραφο θα επιστρέψει τώρα στον ιδιοκτήτη του”, τον βρετανό συλλέκτη Ρόι Ντέιβιντς, εξήγησε ο Bonhams.

Το κείμενο αυτό, το οποίο δεν είχε δημοσιευθεί ποτέ ως τώρα, φαίνεται πως είχε γραφτεί το 1899 ή το 1900, την εποχή που ο Ουίνστον Τσώρτσιλ υπηρετούσε στο σώμα των Ουσάρων του αγγλικού στρατού στην Ινδία, το Σουδάν και τη Νότια Αφρική.

Με τίτλο “Our Modern watchwords” (“Τα σύγχρονα συνθήματά μας”), αποτελείται από 40 στίχους σε στροφές των δέκα στίχων καθεμιά.

Μόνο δύο στροφές του ποιήματος είχαν δημοσιοποιηθεί πριν βγει σε δημοπρασία.

Ο Ρόι Ντέιβιντς χαρακτηρίζει “συζητήσιμο, αλλά όχι τόσο κακό” το στυλ γραφής του νεαρού Τσώρτσιλ, ο οποίος δεν ήταν πάνω από 26 ετών όταν έγραψε το ποίημα.

Αναφέρει σ’ αυτό εξωτικούς τόπους, όπως η Ουάι-χάι-ουάι, μια πόλη στη βορειοανατολική Κίνα που ονομάζεται σήμερα Ουεϊχάι.

 

Kool News