Οι “φωνές” των ελλήνων νεομεταναστών

Τις “φωνές” των Ελλήνων που επιβιβάζονται στο “τρένο της μεγάλης φυγής”, λόγω της κρίσης, φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η ανεξάρτητη διαδικτυακή πλατφόρμα “New Diaspora“, με βίντεο, μαρτυρίες, φωτογραφίες και άρθρα.

Η προσπάθεια, όπως αναφέρει ο κινηματογραφιστής Νίκος Σταμπουλόπουλος, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμαπό το 2009, στο βίντεο που προωθεί το project, είναι για τους ίδιους και για τους ανθρώπους που άφησαν πίσω τους, στην Ελλάδα της κρίσης.

Ήρθε η ώρα να πούμε τη δική μας πλευρά της ιστορίας. Γιατί φύγαμε; Ποια είναι η άποψη μας για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα; Κατά πόσο έχουμε προσαρμοστεί στην καινούργια μας ζωή;” αναφέρει το site.

“Έχοντας σαν αφετηρία αυτά που μας ενώνουν αντί γι’ αυτά που μας χωρίζουν, στόχος μας είναι να παρέμβουμε μαζικά και δυναμικά στο δημόσιο διάλογο σχετικά με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Επίσης, στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη συλλογική μας ταυτότητα, καθώς και να προσφέρουμε μια διαφορετική οπτική στη διεθνή εικόνα των Ελλήνων” προσθέτει.

Το trailer της “Νέας Διασποράς” που κάνει θραύση στο Ίντερνετ

Nooz.