Χάκερς διέδωσαν ψεύτικη είδηση ότι σημειώθηκε έκρηξη στον Λευκό Οίκο!

 

– Η είδηση για έκρηξη στο Λευκό Οίκο έκανε μέσα σε δευτερόλεπτα τον γύρο του κόσμου – Με αυτό το tweet το Xρηματιστήριο της Wall Street βυθίστηκε όπως και η τιμή του αργού πετρελαίου – Το πρακτορείο Assosiated Press διέψευσε την είδηση με νέο tweet – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Σάλο και πανικό προκάλεσε η είδηση για έκρηξη στο Λευκό Οίκο και για τραυματισμό του Μπάρακ Ομπάμα.
Η είδηση διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγα λεπτά με αφετηρία ένα tweet του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.
Αμέσως σήμανε συναγερμός! Λίγες ημέρες μετά το μεγάλο χτύπημα στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, ένα νέο χτύπημα στις ΗΠΑ και μάλιστα στο Λευκό Οίκο με θύμα τον ίδιο τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα συγκλόνισε τον κόσμο!
Ωστόσο, η δυσάρεστη είδηση γρήγορα διαψεύστηκε αφού με νέο tweet το Associated Press ενημέρωσε πως χάκερς παραβίασαν τον λογαριαμό στο twitter. Ο εκπρόσωπος του πρακτορείου Πολ Κόλφορντ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το αναληθές μήνυμα. Άλλοι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο Λευκό Οίκο τόνισαν ότι δεν αντιλήφθηκαν καμία έκρηξη ενώ ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, είπε ότι ο πρόεδρος “είναι καλά”.
Το σίγουρο είναι πως τελικά οι χάκερς κατάφεραν να σκορπίσουν τον τρόμο! Μέσα σε λίγα λεπτά “βυθίστηκε” τόσο το Χρηματιστήριο της Wall Street όσο και η τιμή του αργού πετρελαίου.
Ο λογαριασμός του AP στο Twitter έχει ήδη κλείσει.
Η “είδηση” που μεταδόθηκε ανέφερε: “Συμβαίνει τώρα: Δύο εκρήξεις στο Λευκό Οίκο και ο πρόεδρος τραυματίστηκε”.

Πηγή: NewsIt.gr