Θα “χτυπήσει” 31 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος!

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, 2013 σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και ζέστη, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 31 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές. Την Κυριακή αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας ενώ με καλό και αίθριο καιρό θα «κυλήσει» και η Μεγάλη Εβδομάδα.
Αναλυτικά:Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 7 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 231 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 26 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι.Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις και πιθανόν περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τμήματα των νομών. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4 μποφόρ ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοανατολικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε στις Κυκλάδες και την Κρήτη. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Aίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο, με λίγες μόνο νεφώσεις το Σάββατο στα βορειοδυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θαα σημειώσει περαιτέρω άνοδο την Κυριακή ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ευνοϊκοι καθώς δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Δευτέρα αλλά και τη Μεγάλη Τρίτη με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά και ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 5 μποφόρ ενώ στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη θα σημειώσει πτώση κυρίως στην ανατολική χώρα.

Πηγή NewsIt.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε