Έτοιμη η Οργανωτική Επιτροπή για το “νέο” ΣΑΕ – Πολυπρόσωπη και “υψηλών προδιαγραφών”

May 9, 2013 @ 19:13

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η ΡΗΡ έχει αξιόπιστες πληροφορίες ότι έχουν “σφραγισθεί” τα ονόματα που θα συγκροτήσουν την  Οργανωτική – Αναθεωρητική Επιτροπή του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Η σύσταση της οργανωνικής – Αναθεωρητικής Επιτροπής, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της ΡΗΡ, έχει ήδη υπογραφεί από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κων. Τσιάρα και βρίσκεται στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, από όπου και θα δημοσιευθεί ο κατάλογος των ονομάτων, ίσως και τις προσεχείς ώρες.

Στην σύνθεση της Επιτροπής, υπάρχουν πρόσωπα τα οποία περιμέναμε, αλλά υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις, οι οποίες “θα κάνουν τη διαφορά”, δηλαδή τρόπο τινά θα αποτελέσουν τις ασφαλιστικές δικλείδες για την επιτυχία του εγχειρήματος. Η επιτροπή είναι πολυμελής, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα κατάθεσης απόψεων από όλες τις πλευρές ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος συγκερασμός απόψεων, που θα αποτυπωθεί στο νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει εφεξής την λειτουργία του νέου ανασυσταμένου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αρχική εισήγηση, τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην οργανωτική Επιτροπή δεν θα έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο προεδρείο του ΣΑΕ. Ωστόσο, αυτό τίθεται στη διάθεση της Οργανωτικής-Αναθεωρητικής Επιτροπής να το αποφασίσει οριστικά ή και να μεταβάλλει άποψη και τα μέλη της Επιτροπής να έχουν δικαίωμα να είναι και υποψήφια για μία θέση στο προεδρείο.

Ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Διασπορά κ. Άδωνις Γεωργιάδης θα συμμετέχει στην Οργανωτική-Αναθεωρητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Διασπορά κ. Άδωνις Γεωργιάδης θα συμμετέχει στην Οργανωτική-Αναθεωρητική Επιτροπή

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΡΗΡ, στη σύνθεσή Οργανωτικής Επιτροπής της συμπεριλαμβάνεται κατά νόμο το απερχόμενο προεδρείο του ΣΑΕ, σύσσωμο, ορισμένα θεσμικά πρόσωπα που εκ του ρόλου τους πρέπει να συμμετέχουν, όπως ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Διασποράς,  Άδωνις Γεωργιάδης, ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού  πρέσβης Μαρκαντωνάτος, ένας εκπρόσωπος της ΠαΔΕΕ (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση)  και ορισμένα πρόσωπα “υψηλών προδιαγραφών” της προσωπικής επιλογής του υφυπουργού κ. Τσιάρα.

Επίσης μετέχουν δύο ή τρεις εκπρόσωποι της ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ένας της Αυστραλίας, ένας της Νοτίου Αφρικής και ένας της Ευρώπης  (Γερμανία) καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Έργο της Επιτροπής θα είναι η προετοιμασία του Παγκοσμίου Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι και πάντως οπωσδήποτε το Φθινόπωρο για την εκλογή νέου Προεδρείου. ώστε να καλυφθεί το “κενό” στην οργανωτική δομή του ΣΑΕ, που αυτή τη στιγμή υφίσταται.