Σαμαράς σε Ξι Ζινπινγκ: Θέλω 17 εκατ. Κινέζους τουρίστες! Μπορώ;

Ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστούν Κινέζοι σταρ και θα προβάλλει τις ομορφιές της Ελλάδας θα προβληθεί στα κινέζικα κανάλια με στόχο να προσελκύσουμε… τουρίστες! Αποφασίστηκε και αυτό κατά την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα!

Ένας από τους στόχους της κυβέρνησης ήταν να μπει η Ελλάδα και στο… τουριστικό πλάνο των Κινέζων.
Και δεν είναι να απορεί κανείς μετά την… αποκάλυψη του προέδρου της Κίνας, Ξι Ζινπινγκ, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδέψουν εκτός Κίνας σε επτά χρόνια.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρήκε τότε την ευκαιρία να αστειευτεί και είπε στον Κινέζο πρόεδρο: «φέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας».
Για τον τομέα του τουρισμού η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη μία διαδικασία προβολής της Ελλάδας σε συνεργασία με κινεζικά κανάλια. Θα γυριστεί μέχρι και ταινία στην χώρα μας με Κινέζους σταρ που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας.
Επιπλέον υπάρχει ενδιαφέρον για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα. Παράλληλα δημιουργεί βίζα σέντερς για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση βίζας για τους Κινέζους, κάτι με το οποίο ασχολείται το υπουργείο των Εξωτερικών.

NewsIt.gr