Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ για «μαϊμού» προϊόντα

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του 52χρονου ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση απομιμητικών προϊόντων, τα οποία εκτιμάται ότι διακινούσε στο λιανικό εμπόριο μέσω των καταστημάτων του.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον εντοπισμό χιλιάδων προϊόντων «μαϊμού» που κατασχέθηκαν σε δύο αποθήκες, ιδιοκτησίας του, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, υπόθεση για την οποία ο επιχειρηματίας συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, οι διωκτικές αρχές τον συνέλαβαν εκ νέου, αυτήν την φορά με σχετικό ένταλμα που εκδόθηκε από τον γ’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, στον οποίο παραπέμπεται να απολογηθεί.

Η διαδικασία για τη δεύτερη σύλληψή του δρομολογήθηκε μετά τον εντοπισμό Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, το βράδυ της Πέμπτης, το οποίο ήταν κρυμμένο σε ρέμα σε περιοχή κοντά στις δύο αποθήκες.

Μέσα στο φορτηγό οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καλλικράτειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής βρήκαν 1.032 φιάλες υγρού απορρυπαντικού, που, όπως διαπιστώθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της παθούσας εταιρείας, ήταν πλαστό και αμφιβόλου ποιότητας.

Κατόπιν αυτού, σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία και τα αδικήματα που αντιμετώπιζε μετατράπηκαν σε βαθμό κακουργήματος.

Με δεδομένο μάλιστα ότι εκκρεμούσε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την αρχική υπόθεση, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών απέσυρε την υπόθεση από το πινάκιο και έδωσε εντολή να γίνει κύρια ανάκριση.

Παράλληλα, εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του 52χρονου επιχειρηματία, με βάση το οποίο συνελήφθη το μεσημέρι. Μαζί με τον επιχειρηματία, αδελφό ιδιοκτήτη ΠΑΕ, συνελήφθησαν, εκ νέου, οι δύο συγκατηγορούμενοί του. Πρόκειται για έναν 45χρονο κι έναν 33χρονο Βούλγαρο. Ο πρώτος από τους δύο διαπιστώθηκε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του παραπάνω φορτηγού.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου στον γ’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν εντοπίσει στις δύο αποθήκες τρεις μονάδες εμφιάλωσης υγρών καθώς και μεγάλες ποσότητες «μαϊμού» απορρυπαντικών ρούχων, τα οποία πιθανολογείται ότι προορίζονταν για τα σούπερ μάρκετ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ