Να αδειάσουν το κτίριο της ΕΡΤ κάλεσε τους εργαζόμενους η Κυβέρνηση

Ωρα 04:00

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ. Λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με ό,τι μεταδόθηκε από το συνεχιζόμενο πρόγραμμα των εργαζομένων, ειδοποίησε πως το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πρέπει να εκκενωθεί.

Τόνισε πως το κτίριο αποτελεί δημόσια περιουσία, ότι η παρουσία των εργαζομένων θεωρείται κατάληψη και πως όσοι δεν συμμορφωθούν με την εντολή θα πάνε στο αυτόφωρο.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις που από νωρίς ήταν έξω από τα στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη ενημέρωσαν όσους βρίσκονται μέσα στο κτίριο πως πρέπει να εξέλθουν ειδάλλως τα ΜΑΤ θα εισέβαλλαν στο κτίριο για να συλλάβουν όσους βρίσκονται μέσα.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που μετέδιδαν ζωντανά από το Ραδιομέγαρο ανέφεραν λίγο πριν τις 04:00 ότι ενημερώθηκαν ότι καταφθάνει στο κτίριο εισαγγελέας. Παράλληλα μετέδεσαν πληροφορίες που διακινούνται και αναφέρουν ότι όσοι δεν εγκαταλείψουν τα κτίρια των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και περάσουν αυτόφωρο δεν θα λάβουν την αποζημίωση και δεν θα έχουν δικαιώμα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί για τη στελέχωση της νέας δημόσιας τηλεόρασης που θα συσταθεί.

 

Συγκεκριμένα, συμφωνα με την ανάρτηση των εργαζομένων στα social media, αλλα και όσα είπαν οι παρουσιαστές, στην έκτακτη εκπομπή, στις 5 το πρωί, το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή είχε περικυκλωθει από τα ΜΑΤ ενώ κλούβες κατεβαίνουν τη Μεσογείων από τον Σταυρό.
Στο στούντιο εκείνη την ώρα βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν οι παρουσιαστές τον ενημέρωσαν ότι δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το ραδιομέγαρο αλλιώς θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για τους καταληψίες, χαριτολογώντας ο κ.Τσίπρας είπε “Είμαι γνωστός καταληψίας”.

Πηγή: iefimerida.gr