Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για τη δημιουργία δυναμικού μοχλού προβολής και επικοινωνίας με τους Απόδημους.

Ιδιαίτερα έχει σχολιασθεί δήλωση-δέσμευση του Υπουργού Επικρατείας κ. Σ. Κεδίκογλου ότι θα αξιοποιηθούν οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες, “ώστε να υπάρξει – επιτέλους – δυναμικός μοχλός προβολής της Ελλάδας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, αλλά και πολύτιμος καθημερινός δεσμός με την Ελληνική Διασπορά σε όλο τον κόσμο”.

Η δέσμευση αυτή, στα πλαίσια του σχεδιασμού για τη νέα “ΕΡΤ”, που προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στην ομογένεια καθώς  προς στιγμή πίστεψε ότι θα έμενε χωρίς ειδησιογραφική διασύνδεση με την Ελλάδα, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης και η διευκρίνιση που υπάρχει στο κείμενο της δηλώσεως του κ. Κεδίκογλου για την ομογένεια και την δορυφορική αξιοποίηση των δυνατοτήτων επικοινωνίας με τους Απόδημους βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

‘Αλλωστε, όπως σαφώς ανέλαβε τη δέσμευση η Κυβέρνηση, ο νέος κρατικός φορέας που θα δημιουργεί και θα κληθεί να αντικαταστήσει την “αμαρτωλή” ΕΡΤ  θα κινείται σε υγιή πλαίσια και θα διέπεται από διαφάνεια και επαγγελματισμό και σε ό,τι αφορά τη σχέση του με την Ομογένεια.