Συνεδριάζει η Οργανωτική και Aναθεωρητική Επιτροπή του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την προσεχή Πέμπτη, 20 Ι0υνίου, θα συνεδριάσει υπό την Προεδρία του προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς και Προέδρου της Οργανωτικής-Αναθεωρητικής Επιτροπής για το ΣΑΕ,  κ. Άδωνι Γεωργιάδη η  Επιτροπή που συγκροτήθηκε για την ανασυγκρότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και τα 33 μέλη της Επιτροπής που συνεστήθη με απόφαση του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κων. Τσιάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΗΡ, έχουν ήδη ληφθεί απαντήσεις από αρκετά μέλη της Επιτροπής ότι προτίθενται να έλθουν στην Αθήνα και να παραστούν στις εργασίες της Επιτροπής ενώ ορισμένα άλλα μέλη δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Επιτροπής με teleconference.

Ανάμεσα στα μέλη που δήλωσαν ότι θα παραστούν είναι ο Συντονιστής Αμερικής Θόδωρος Σπυρόπουλος, η Γραμματέας του ΣΑΕ Όλγα Σαραντοπούλου, ο συντονιστής Καναδά κ. Δάγωνας, ο Συντονιστής Νότιας Αμερικής κ. Νικολαϊδης κ.α.

Στο μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει στην Αθήνα η πληροφορία ότι την Κυριακή 16 Ιουνίου ο Συντονιστής Ωκεανίας και και Άπω Ανατολής  Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι ένα από τα μέλη που θα συμμετάσχουν εκ του μακρόθεν στην πρώτη σύσκεψη,  συγκαλεί την Κυριακή 16/6/13 και ώρα 1.30 μμ  στην Κυπριακή Κοινότητα την Γενική Συνέλευση  του θεσμικού συντονιστικού Οργάνου του ΣΑΕ!  Το ερώτημα είναι πως μπορεί να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση όταν το ΣΑΕ βρίσκεται σε παύση λειτουργίας εδώ και πολλούς μήνες και τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι περισσότεροι από τους συντονιστές έχουν “αποχαιρετήσει” με επιστολές ευχαριστιών την Ομογένεια!”

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι  στην ούτω καλουμένη “Γενική Συνέλευση” ο κ. Αγγελόπουλος επέλεξε να βάλει προς συζήτηση το θέμα της ΕΡΤ, όχι, όμως και το ζήτημα της τύχης της έδρας του ΣΑΕ και των γραφείων του στη Θεσσαλονίκη!  Το θέμα αυτό, παράλληλα με την τύχη των δύο διοικητικών υπαλλήλων του ΣΑΕ Θεσσαλονίκης, αναμένεται  να απασχολήσει την πρώτη Συνεδρίαση της Επιτροπής.