Aντιπαράθεση Τσίπρα-Στουρνάρα στη Βουλή για την ΕΡΤ

«Θα μείνετε στην ιστορία για το μαύρο στην τηλεόραση» είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, την οποία απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απαραίτητο προκειμένου να προχωρήσει η αναδιοργάνωση.

Αναφερόμενος στο email που έστειλε το ΥΠΟΙΚ σε όσους αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ, ο κ. Στουρνάραε επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την περιουσία της ΕΡΤ, γιατί είναι περιουσία και του ελληνικού λαού.

«Ο καθένας θα κληθεί να παραδώσει κατά το μερίδιο της ευθύνης και της αρμοδιότητάς του τα πάσης φύσεων στοιχεία με τα οποία είναι χρεωμένος. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι καθοριστικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού της χώρας μας κι είμαστε αποφασισμένοι να την διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μέσα από έναν σύγχρονο και διαφανή φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που σέβεται και εφαρμόζει τους κανόνες χρηστής διοίκησης» είπε ο Γ.Στουρνάρας.

Ο κ. Τσίπρας εξάπελυσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, θέτοντας ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για τον τρόπο που προσελήφθη στην ΕΡΤ.

Κατήγγειλε μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών ότι καταρτίζει λίστες για τις προσλήψεις στον νέο φορέα.

«Θελήσατε να ρίξετε ένα πυροτέχνημα μετά τις απανωτές σφαλιάρες για τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΦΑ, την έκθεση του ΔΝΤ, την έκθεση της Morgan Stanley».

Απαντώντας, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που λαμβάνει η ΕΡΤ προέρχονται από το λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι από τις διαφημίσεις.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αναφερόμενη σε αυτό το email που έφτασε και στα γραφεία του «902», είπε ότι για το κόμμα τη δεν υπάρχουν δύο λέξεις: «φόβος» και «συμβιβασμός».

Newsroom ΔΟΛ