Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού στη Μελβούρνη

Τη φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής σε σχέση με τη θεωρία του Επίκουρου πρόκειται να επιχειρήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Monish, Andrew Benjamin, αύριο Πέμπτη, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που παρουσιάζει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας.

Ο καθηγητής Andrew Benjamin, που διδάσκει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Monish, πρόκειται να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων για το πώς μπορούμε να δούμε τη ζωή φιλοσοφικά και για το αν υπάρχει τρόπος για να την προσεγγίσουμε έτσι. Ο Επίκουρος πίστευε ότι υπήρχε. Η φιλοσοφία δεν έχει ανάγκη από τους Θεούς. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ίδια η ζωή.

Η διάλεξη θα δοθεί αύριο Πέμπτη, 20 Ιουνίου, στις 7.00μμ, στο Penni Sarah (Melbourne Place, Melbourne – off Russell St, μεταξύ των οδών Collins και Bourke).

Η διάλεξη καθηγητή Benjamin δίνεται στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των Σεμιναρίων της Κοινότητας, που συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά.
Την περασμένη Πέμπτη η λέκτορας του Πανεπιστημίου Monash Δρ Εύα Αναγνώστου-Λαουτίδου, έκανε μια ενδιαφέρουσα αναφορά στον Ευρυπίδη και την παράδοση των βυζαντινών χειρογράφων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα αρχαία χειρόγραφα και στο ρόλο τους στη δημιουργία μιας γέφυρας μεταξύ του Βυζαντίου και της Φλωρεντίας τον 14ο αιώνα.
Η διάλεξη βασίσθηκε σε μια μελέτη της Δρ Λαουτίδου για τον Ευριπίδη και τη βυζαντινή παράδοση χειρογράφων στο δέκατο τέταρτο αιώνα.

Πηγή: Neoskosmos.com