“Γόνιμη” η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Μαξίμου

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Γόνιμη χαρακτηρίζεται από κύκλους του Μαξίμου η ωριαία συνάντηση που είχαν στις 6.30 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αντικείμενο τον επικείμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, “μερικές πινελιές” μένουν ακόμη -κυρίως σε επίπεδο Υφυπουργών- ώστε να συμπληρωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης η οποία ενδέχεται να ανακοινωθεί και αργότερα σήμερα ή αύριο το πρωϊ (Τρίτη).

Οι δύο αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στα πρόσωπα που θα λάβουν υπουργικό χαρτοφυλάκιο στην νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει με 12-13 μέλη σε υπουργικές και υφυπουργικές θέσεις.

Τα χαμόγελα του κ. Βενιζέλου όταν εξήλθε του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν εύγλωττα του καλού κλίματος που επικράτησε στην συνάντηση.

Αργότερα οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις, από την Ιπποκράτους ο δεύτερος και από του Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός..

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, που βρίσκεται εκτός Αθηνών, έχει κληθεί για να βρίσκεται πίσω στην πρωτεύουσα το πρωϊ της Τρίτης, για την ορκομωσία τηςε νέας Κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ονόματα υπουργών πάνε κι έρχονται και μάλλον απηχούν προσδοκίες, ελπίδες και επιδιώξεις. Θα αναμένουμςε τον επίσημο κατάλογο με τα ονόματα των νέων υπουργών, ώστε να πληροφορήσουμε την ομογένεια υπεύθυνα και έγκυρα.

*Η φωρογραφία είναι αρχείου, από παλαιότερη συνάντηση των δύο ανδρών.