Τουρκικό θράσος: “Μας παρενοχλούν οι Έλληνες στο Αιγαίο”!

Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης
Από το Newpost.gr

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Μόνο στο πνεύμα της παραπάνω ελληνικής παροιμίας θα μπορούσε να ενταχθούν οι διαμαρτυρίες των Τούρκων στρατηγών που στέλνουν τα μαχητικά τους να προβαίνουν σε παραβιάσεις του FIR Αθηνών σε καθημερινή βάση.

Η εφημερίδα Milliyet επικαλούμενη πληροφορίες του τουρκικού Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι «τα ελληνικά μαχητικά για 11 ολόκληρα λεπτά κλείδωσαν με τα ραντάρ τους τα τουρκικά μαχητικά πάνω στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου».

Και όπως αναφέρεται δεν ήταν μόνο μία φορά.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα τρεις ήταν οι εμπλοκές που συνέβησαν ανάμεσα στα μαχητικά των δυο χωρών.

Η πρώτη «ελληνική παρενόχληση» ,όπως ισχυρίζονται οι στρατηγοί της Άγκυρας γράφουν, συνέβη στην περιοχή δυτικά της Λέσβου με τα ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από την βάση της Τανάγρας να έρχονται αντιμέτωπα με τα τουρκικά μαχητικά τύπου F-16. H εφημερίδα αναφέρει ότι τα ελληνικά μαχητικά εγκλώβισαν για δυο λεπτά με τα ραντάρ τους τα τουρκικά μαχητικά.

Η δεύτερη εμπλοκή, υποστηρίζει η Milliyet, συνέβη ανατολικά της Χίου με τα ελληνικά Mirage 2000 να εγκλωβίζουν τουρκικό F-16 ΓΙΑ 11 λεπτά.

Το τρίτο επεισόδιο συνέβη νότια της Χίου με τα ελληνικά Mirage 2000 για τρία λεπτά εγκλώβισαν με τα ραντάρ τους τουρκικό μαχητικό τύπου F-4E.

Σύμφωνα πάντα με την Milliyet το γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας έστειλε τα δεδομένα στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να κάνει της απαραίτητες ενέργειες και να ζητήσει το λόγο από την Ελλάδα(!).

Ως γνωστόν η Ελλάδα έχει την ευθύνη του FIR Αθηνών και είναι υποχρεωμένη να προβαίνει σε αναγνώριση κάθε αεροσκάφους που πετάει στο Αιγαίο εάν αυτό δεν έχει καταθέσει πρώτα σχέδιο πτήσης ώστε να είναι γνωστά τα στοιχεία του και που θα πετάξει έστω στο διεθνές εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Read more: http://newpost.gr
Photo:Newpost.gr