Επίσημη επίσκεψη Κ. Παπούλια στην Πολωνία τη Δευτέρα

Επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη, 8 και 9 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Βαρσοβία το μεσημέρι της Κυριακής, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τους προέδρους των ελληνικών συλλόγων και με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Πολωνία.
Η επίσημη υποδοχή του κ. Παπούλια θα γίνει τη Δευτέρα –ημέρα που ξεκινάει το επίσημο μέρος της επίσκεψης- από τον Πρόεδρο της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθούν –καταρχάς κατ’ ιδίαν και στη συνέχεια διευρυμένες- συνομιλίες για τις σχέσεις των δύο χωρών, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Παρουσία των δύο Προέδρων θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες συνεργασίες που θα αφορούν τους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, της νεολαίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα επισκεφθεί την πολωνική Βουλή, το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρος Ντόναλντ Τουσκ και το βράδυ θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πολωνός ομόλογός του.
Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει από τη Βαρσοβία για την Κρακοβία, όπου θα επισκεφθεί τα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης, στο Άουσβιτς και στο Μπιρκενάου, στα οποία θα καταθέσει στεφάνι, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Παπούλιας και η συνοδεία του θα ξεναγηθούν στην ιστορική πλατεία της Κρακοβίας και στην περίφημη Βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

NewsIt.gr