Αλλαγή ηγεσίας και «άρωμα γυναίκας» στην ηγεσία της Κυπριακής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας

Του ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ
Πηγή: Neoskosmos.com

Αλλαγή σκυτάλης επήλθε στην ηγεσία της Κυπριακής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, έπειτα από τις εκλογές που διεξήχθησαν ομαλά την περασμένη Κυριακή για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Νικητής αναδείχθηκε ο συνδυασμός του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου Σωτήρη Τσουρή, που εξέλεξε δέκα από τους 11 υποψηφίους. Ενισχυμένη είναι η παρουσία του ωραίου φύλου στο νέο σχήμα, καθώς από τους 11 συμβούλους τέσσερις είναι γυναίκες.

Ο κ. Τσουρής διαδέχεται στην προεδρία τον Μιχάλη Χριστοδούλου, ο οποίος έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια στο τιμόνι, αποχώρησε από τα διοικητικά επικαλούμενος επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους (παραμένει, ωστόσο, στην θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας).

Πάντως, ο κ. Τσουρής και το νέο Συμβούλιο αναμένεται να βαδίσουν στα χνάρια της προηγούμενης διοίκησης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα αναπτυξιακά σχέδια για το μεγάλο οικόπεδο και κτίριο της Κοινότητας.

Ήδη, στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Τσουρής είπε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για την αγορά άλλων δύο σπιτιών, ώστε όλο το τετράγωνο που βρίσκεται το οίκημα και ο χώρος στάθμευσης να ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Κοινότητα.

«Οφείλουμε την επιτυχία μας στο ό,τι τα μέλη γνωρίζουν ποιοι δουλεύουν κάθε μέρα στον οργανισμό μας και εμπιστεύονται τα άτομα που για δεκαετίες ολόκληρες είμαστε στην Κοινότητα και χτίζουμε το μέλλον» δήλωσε ο κ. Τσουρής.

Το νέο Συμβούλιο συνεδρίασε την Τρίτη το βράδυ και συγκροτήθηκε σε σώμα. Πέρα από την επιβεβαίωση του κ. Τσουρή στην προεδρία, έγινε η τοποθέτηση των υπόλοιπων αξιωματούχων, που έχουν ως ακολούθως: Α’ αντιπρόεδρος Άλκης Καδή, β’ αντιπρόεδρος Έλλη Στασή, γραμματέας, Ρούλα Χριστοδουλίδη, βοηθός Γραμματέας, Αντώνης Παντελή, ταμίας Χάρης Αντωνίου, βοηθός ταμίας Μάγδα Νικολή και Δημοσίων Σχέσεων Βασίλης Βασίλη. Μέλη είναι οι Ηλίας Σέας, Φρανκ Γιάνγκου, Ανδρέας Πιερής.

Η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της Κυριακής θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη. Απ’ ό,τι μας είπαν από την Εφορευτική Επιτροπή από τα περίπου 1050 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν να ψηφίσουν περίπου 500.

Η μικρότερη προσέλευση σε σύγκριση με περασμένα χρόνια, ίσως να οφείλεται και στο γεγονός, ότι ο καιρός ήταν ψυχρός και έβρεχε όλη μέρα. «Γεγονός, που καθιστούσε δύσκολες και τις μετακινήσεις, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους συμπαροίκους. Κι όπως συμβαίνει και σε άλλους παροικιακούς οργανισμούς, ένας μεγάλος αριθμός μελών και στην Κυπριακή Κοινότητα, είναι άτομα της αποκαλούμενης τρίτης ηλικίας», όπως μας ανέφερε η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Μαρία Πιέρου.