Πυρ άνοιξε ο στρατός κατά πλήθους που έκανε καθιστική διαμαρτυρία

Απαγορεύτηκε η πρόσβαση του Τύπου στο σημείο από τη στρατιωτική αστυνομία

“Είδα με τα ίδια μου τα μάτια να ανοίγουν πυρ εναντίον του κόσμου” αναφέρει διαδηλωτής από το πλήθος των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο για να στηρίξουν τον ανατραπέντα πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών που εκτελούσαν καθιστική διαμαρτυρία. Ο στρατός κάνει λόγο για “τρομοκράτες που έκαναν επίθεση”.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο.

Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί σε “εξέγερση”.

Η στρατιωτική αστυνομία εμποδίζει την πρόσβαση των δημοσιογράφων στον τόπο του συμβάντος.

Διαδηλωτής – αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι οι δυνάμεις της τάξης πυροβολούσαν στον αέρα με πραγματικές σφαίρες και έριξαν πολλά δακρυγόνα. “Υπάρχουν τραυματίες αλλά δεν ξέρουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό. Θέλουν να διώξουν τους διαδηλωτές” που δήλωσαν χθες ότι θα συνέχιζαν την καθιστική τους διαμαρτυρία επ’ αόριστον, πρόσθεσε.

Την Παρασκευή στο ίδιο σημείο τέσσερις ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με τον στρατό.

Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι, πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες σε διάφορα σημεία του Καΐρου για να προασπίσουν τη “νομιμότητα” του πρώην αρχηγού του κράτους, του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου στην ιστορία της χώρας.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο στρατός απομάκρυνε από την προεδρία τον Μόρσι έπειτα από τις μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αίγυπτο. Μετά οι δυνάμεις της τάξης άρχισαν μεγάλη επιχείρηση συλλήψεων στελεχών της ισχυρής αδελφότητας φυλακίζοντας πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της.

News.gr