Έληξε ο συναγερμός στην Ελασσόνα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα ξεκίνηση η επιστροφή των κατοίκων της  Ελασσόνας στα σπίτια τους καθώς τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά γύρω από  το στρατόπεδο και κοντά στην αποθήκη πυρομαχικών.

Με εντολή του δημάρχου Γιώργου Πασχόπουλου η πόλη εκκενώθηκε στις 3 το  μεσημέρι για προληπτικούς λόγους.

Στην ανακοίνωση του δήμου δόθηκαν οδηγίες για την κατεύθυνση προς την οποία  έπρεπε να φύγουν οι κάτοικοι ενώ από διάφορα σημεία πούλμαν παραλάμβαναν όσους  πολίτες δεν διέθεταν μεταφορικό μέσο.

Οι καμπάνες της πόλης ηχούσαν ειδοποιώντας τους κατοίκους να συγκεντρωθούν σε  κεντρικά σημεία από τα οποία οδηγήθηκαν προς τα γύρω χωριά. Η Ανατολική  πλευρά της πόλης κατευθύνθηκε προς την Τσαριτσάνη. Η Νότια πλευρά προς το  Στεφανόβουνο – Γαλανόβρυση ενώ η Δυτική Πλευρά προς τον Ευαγγελισμό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν μέχρι στιγμής 14 οχήματα με  δεκάδες Πυροσβέστες ενώ συνεχώς καταφθάνουν ενισχύσεις και από γειτονικούς  νομούς.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και από τους τοπικούς φορείς ενώ γίνεται μεγάλη  προσπάθεια η φωτιά να μην απειλήσει το στρατόπεδο καθώς και κατοικημένες  περιοχές.

Το ΓΕΣ έχει κινητοποιηθεί και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας  προκειμένου να διαφυλαχτεί η ασφάλεια του στρατοπέδου και της πόλης.

Πηγή: thessalianews.gr