Γαλλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου

Μια επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σήμερα το απόγευμα κοντά στο Παρίσι, στο Μπρετινί-σιρ-Ορζ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας κοντά στο Παρίσι σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα λίγο μετά το δυστύχημα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς.

Ο απολογισμός αυτός είναι “σε διαρκή εξέλιξη”, προειδοποίησε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι πολλά βαγόνια -τουλάχιστον τέσσερα, κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες- έχουν ανατραπεί. Ο συρμός, που μετέβαινε στο Παρίσι από τη Λιμόζ, στην κεντρική Γαλλία, κόπηκε στα δύο από άγνωστο λόγο εισερχόμενος με μεγάλη ταχύτητα στον σταθμό Μπρετινί-σιρ-Ορζ.

“Ο απολογισμός των νεκρών εξελίσσεται διαρκώς σε αυτό το σημείο και δυστυχώς πιθανόν θα αυξηθεί”, είπε ο Βαλς, προσθέτοντας πως από τους “δεκάδες” τραυματίες, “ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση”.

Η εφημερίδα Λε Παριζιάν έκανε λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς, ενώ νωρίτερα, η νομαρχία της Εσόν είχε κάνει λόγο για “πολυάριθμα θύματα”. Ο συρμός εκτελούσε δρομολόγιο από τη Λιμόζ στο Παρίσι.