Έφυγαν 14.937 από το Δημόσιο σε 6 μήνες – Σαμαράς: να μην ανησυχούν όσοι δουλεύουν

614.053 είναι πλέον οι Δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 αποχώρησαν σχεδόν 15.000 άτομα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς ο αριθμός των απολυμένων της ΕΡΤ αλλά και οι χιλιάδες που βγήκαν σε διαθεσιμότητα των Ιούλιο.

Πλέον το υπουργείο διαθέτει και δημοσιεύει την πλήρη εικόνα των εργαζόμενων του Δημοσίου ανά υπουργείο. Στόχος είναι να μπει άμεσα σε ενέργεια η αναδιάρθρωση.
Στο νέο μνημόνιο περιγράφεται ρητά ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να ολοκληρώσει τα οργανογράμματα για 400.000 θέσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Υπολογίζεται ότι μέσω της κινητικότητας δεν θα προκύψουν πολλές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ακόμη και στην περίπτωση που για κάποιους λήξη η οκτάμηνη περίοδος το κράτος διατηρεί τη δυνατότητα στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη πρόσληψης άλλου στην θέση του.
Έτσι η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων κατά 15.000 όπως περιγράφει το μνημόνιο δεν θα έρθει μέσω κινητικότητας ή διαθεσιμότητας αλλά με απευθείας απολύσεις όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ.
Το μήνυμα του Πρωθυπουργού ήταν χθες σαφές:
«Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς, μην αποκλείοντας έτσι τις απολύσεις, αλλά αντίθετα προειδοποιώντας πως όσιοι δεν κρίνονται επαρκείς θα βλέπουν την έξοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους γενικούς γραμματείς ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ και ο ίδιος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια.

NewsIt.gr