Μήπως το Facebook έφτασε στα όριά του;

Στον ασταθή τομέα του διαδικτύου, όπου οι εταιρείες ανεβαίνουν και πέφτουν μέσα σε μία νύχτα, φαίνεται ότι το εννέα ετών Facebook υποφέρει από μία κρίση μέσης ηλικίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Reuters, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε ο Μαρκ Ζούκερμπερνγκ, άρχισε να δείχνει τα όριά του: μία σειρά νεότερων υπηρεσιών διαδίδεται ταχύτατα ανάμεσα στη νεολαία, μία πολυδιαφημισμένη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα τυγχάνει χλιαρής υποδοχής, και φιλοδοξίες, όπως η υπεροχή επί της Google στην παροχή υπηρεσιών αναζήτησης, φαντάζουν ολοένα και πιο υπέρμετρες.

 

Πάντως, παρά την αδυναμία του κοινωνικού δικτύου να αναδειχθεί σε διαδικτυακό προορισμό στον οποίο οι καταναλωτές να στρέφονται για τα πάντα – από την αποστολή μηνυμάτων μέχρι την αγορά προϊόντων – οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το Facebook έχει εξασφαλίσει εκείνη την κλίμακα και το εύρος παρουσίας που θα επιτρέψουν να διατηρήσει την ισχύ του και στο μέλλον.

 

«Έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που απλώς αποτελούν ένα από τα πράγματα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις», λέει στο Reuters ο Νταν Νάιλς, επενδυτικός σύμβουλος. «Μπορεί να μη σας αρέσει η εταιρεία ηλεκτρισμού σας, αλλά σας εγγυώμαι ότι συνεχίζετε να καταναλώνετε ηλεκτρική ενέργεια».

 

Με 1,11 δισεκατομμύρια χρήστες, μία πληθώρα δεδομένων ως προς τα ενδιαφέροντα και τις σχέσεις τους και τεράστιες συλλογές φωτογραφιών και διαδικτυακών προφίλ, το Facebook αντιμετωπίζει μικρό βραχυπρόθεσμο κίνδυνο εγκατάλειψής του από τους χρήστες του.

 

Fortunegreece.com