Μέρκελ: Πρέπει να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα

Για την Ελλάδα μίλησε η Άνγκελα  Μέρκελ, στην πρώτη της συνέντευξη μετα τις διακοπές της στη Βόρεια  Ιταλία.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε πως η ομοσπονδιακή τράπεζα μίλησε για  ενδεχόμενους κινδύνους του ελληνικού προγράμματος, το οποίο, όπως σημείωσε, δεν  είναι κάτι καινούριο, αναφερόμενη στο εσωτερικό έγγραφο της  Bundesbank το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό  Der Spiegel την Κυριακή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε  ότι μερικά πράγματα στην Ελλάδα κύλησαν με πιο αργούς ρυθμούς από ότι ήλπιζε  όμως τόνισε πως, «άλλα δεδομένα είναι στην παρούσα φάση αρκετά  θετικά».

Παράλληλα επεσήμανε ότι γίνεται πάντα η προσπάθεια να δει κανείς πώς θα  εξελιχθούν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί  χρόνος στην χώρα μας προκειμένου, «να μπορέσουν να εξελιχθούν ορισμένα  πράγματα».

Η Άνγκελα Μέρκελ επανάλαβε στο σημείο αυτό ότι υπάρχουν και θετικές εξελίξεις  στην Ελλάδα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην είδηση περί πρωτογενούς  πλεονάσματος.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής της

Πάντως, για άλλη μια φορά  υπεραμύνθηκε της πολιτικής της λέγοντας ότι ο δρόμος που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια  στο πεδίο αντιμετώπισης της ευρωκρίσης ήταν ο σωστός.

«Ναι» στην αλληλεγγύη αλλά και εμμονή στις μεταρρυθμίσεις, είναι σύμφωνα με  την γερμανίδα καγκελάριο ο ενδεδειγμένος δρόμος, ενώ υπενθύμισε το παράδειγμα  της ίδιας της Γερμανίας που πριν από μερικά χρόνια ήταν «ο  ασθενής της Ευρώπης».

«Προχωρήσαμε όμως σε μεταρρυθμίσεις και αυτές απέδωσαν. Πρέπει να συνεχίσουμε  σε αυτό το δρόμο, η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της»,  δήλωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι η Γερμανία επιδεικνύει αλληλεγγύη  αλλά η αλληλεγγύη αυτή πρέπει να έχει και αποτέλεσμα κυρίως στο πεδίο των  διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

newpost.gr