Θύμα hacking ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κοίταξε τον «τοίχο» του χθες στη σελίδα του στο Facebook, βρήκε μια εγγραφή που δεν ήταν δική του. Ο ιδρυτής της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έχει «κλειδωμένη» τη σελίδα του και κανείς δεν μπορεί να γράψει ο,τιδήποτε εκεί εκτός από τον ίδιο. Ή, τουλάχιστον, έτσι νόμιζε.

«Ζητώ συγγνώμη που ποστάρω στον τοίχο σας», έγραφε το μήνυμα, «αλλά δεν είχα άλλη επιλογή μετά από όλες τις αναφορές που έστειλα στην ομάδα του Facebook».

Αυτό που ο Παλαιστίνιος προγραμματιστής και IT expert Χαλίλ Σριατέχ από τη Χεβρώνα προσπαθούσε να πει, ήταν πως είχε ανακαλύψει ένα bug το οποίο έδινε στον οποιονδήποτε πρόσβαση στον «τοίχο» οποιουδήποτε, ακόμα και αν το προφίλ είναι κλειδωμένο. Το Facebook ενθαρρύνει τον καθένα να ανακαλύπτει τέτοια bugs και μάλιστα προσφέρει από 500 δολάρια και πάνω σε όποιον αναφέρει κάτι σοβαρό. Προφανώς, το bug που ανακάλυψε ο Χαλίλ δεν θεωρήθηκε σημαντικό, μια και η απάντηση που έλαβε από το αρμόδιο τμήμα ήταν «Λυπούμαστε, αυτό δεν είναι bug».

Peoplegreece.com