Ο Μπεν Άφλεκ είναι ο νέος Μπάτμαν!

Τα social media έχουν πάρει φωτιά από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο Σούπερμαν του Χένρι Κάβιλ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπάτμαν του Άφλεκ, στο σίκουελ του «Άνθρωπος από Ατσάλι».

Οι φήμες που συζητούσαν τον Τζος Μπρόλιν, τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ ή και τον Κρίστιαν Μπέιλ έμειναν φήμες και η Warner Bros έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας ότι ο Μπεν Άφλεκ είναι τελικά εκείνος που θα φορέσει τη μάσκα του Μπάτμαν στην ταινία που θα σκηνοθετήσει και πάλι ο Ζακ Σνάιντερ.

Ο Σνάιντερ δήλωσε: «Ο Μπεν είναι μια ενδιαφέρουσα αντίθεση στον Σούπερμαν του Χένρι. Έχει το υποκριτικό ταλέντο να δημιουργήσει το πολυεπίπεδο πορτρέτο ενός άνδρα που είναι μεγαλύτερος και σοφότερος από τον Κλαρκ Κεντ και έχει τις ουλές ενός βετεράνου μαχητή του εγκλήματος, αλλά διατηρεί την γοητεία που ο κόσμος βλέπει τον δισεκατομμυριούχο Μπρους Γουέιν. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του.»

Δεν ανυπομονούν όλοι όμως. Οι αντιδράσεις στα social media ήταν στην πλειοψηφία τους από επικριτικές ως και επιθετικά απορριπτικές και, παρόλο που κανείς σώφρων άνθρωπος δεν μπορεί να παίρνει στα σοβαρά τέτοιες ακραίες αντιδράσεις (ή και τα social media γενικότερα), δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε ότι είναι μια επιλογή που προβληματίζει, τουλάχιστον όσον αφορά τους πολλούς τρόπους που μπορεί να πάει στραβά.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καν σενάριο άρα ο Άφλεκ έχει συμφωνήσει μόνο βάσει της κεντρικής ιδέας και του χαρακτήρα, κι έτσι η κίνησή του είναι ένα τεράστιο ρίσκο για αυτή τη φάση της καριέρας του, η οποία επιτέλους είχε επιστρέψει δυναμική μετά την θριαμβευτική βραδιά του «Επιχείρηση: Argo» στα τελευταία Όσκαρ.

Ας ελπίσουμε ότι έχει λάβει τα μέτρα του (π.χ. έγκριση του σεναρίου) ή κάποιες εγγυήσεις για την πορεία του πρότζεκτ (έχει άλλωστε άριστη σχέση με τη Warner, με την οποία έχει συνεργαστεί στο «The Town» και το «Επιχείρηση: Argo») και μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι ταιριάζει στην ιστορία που θα ακολουθήσει το μέτριο «Άνθρωπος από Ατσάλι».

Εκτός από αυτές τις παγίδες, όμως, ο Άφλεκ και οι συντελεστές της ταινίας θα έχουν να κερδίσουν το πολύ σκεπτικό και εχθρικό (πολύ, πολύ εχθρικό κρίνοντας από τον ζήλο των αντιδράσεων που έχουν ήδη κάνει το #BetterBatmanThanBenAffleck να είναι στα trending topics – υπάρχει ήδη σχετική αίτηση που συγκεντρώνει υπογραφές) μέρος του κοινού που έχει μονοπωλήσει το twitter με καυστικά σχόλια και αφορισμούς του ηθοποιού, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τη μετριότητα του υπερ-ηρωικού «Daredevil», στο οποίο πρωταγωνίστησε δέκα χρόνια πριν.

Από την άλλη, την ίδια εχθρική αντίδραση συνάντησαν και τα νέα του κάστινγκ του Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ και του Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ, ερμηνείες που τώρα θεωρούνται κλασικές για τους ρόλους, άρα η εμπειρία του Άφλεκ με κακή δημοσιότητα μπορεί να τον βοηθήσει να μην δώσει τόση σημασία στον θόρυβο που έχει προκληθεί.

Μια ενδιαφέρουσα τελευταία λεπτομέρεια: η επάνοδος της καριέρας του Άφλεκ άρχισε με την πολύ σωστή ερμηνεία του στην ταινία «Hollywoodland» – όπου υποδύθηκε τον Τζορτζ Ριβς, πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς Σούπερμαν την δεκαετία του ’50, απέναντι στην Νταϊάν Λέιν, η οποία τώρα είναι η μητέρα του Σούπερμαν του Κάβιλ.

Η ταινία, που ακόμη δεν έχει τίτλο, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2015.

e-go.gr