Συνεχίζεται ο σάλος για τους «βλαχοδημάρχους» του Τσίπρα

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα για τους «βλαχοδημάρχους» άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έφερε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο ακόμη και με το ίδιο του το κόμμα. Για ατόπημα μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης και απαίτησε συγγνώμη.

Η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του την περασμένη Κυριακή, εκεί όπου μίλησε για τους «φθαρμένους βλαχοδημάρχους, της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», έχει ξεσηκώσει σάλο.

Μαλώνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε στον καυγά και το ΠΑΣΟΚ, εκνευρίστηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η φράση «φθαρμένοι βλαχοδήμαρχοι» έρχεται σχεδόν έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, αλλά περισσότερο απ’ όλους θύμωσαν οι δήμαρχοι και μάλλον δικαίως.

Στο θέμα δόθηκε συνέχεια και σήμερα, όταν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησαν ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης αλλά και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ο πρώτος, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρώτον δεν μπορεί να υβρίζει. Δεύτερον, δεν μπορεί να χωρίζει τους δημάρχους σε “δικούς μας και ξένους”. Είναι διχαστικά τα μηνύματα. Προέρχονται από τη δεκαετία του ΄50. Είναι ατόπημα. Πρέπει να ζητήσει συγνώμη», τόνισε.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη αξία είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει τόσα προβλήματα, μέσα στις πιο δύσκολες καταστάσεις της χώρας μας, να αντιμετωπίσει, δεν μπορεί να μπαίνει μέσα στις κομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν μπορεί δηλαδή να γίνεται ο χώρος όπου σαφέστατα μέσα από αυτές τις κομματικές αντιπαραθέσεις, να βάζουν στη μέση την αυτοδιοίκηση. Να αφήσουν την αυτοδιοίκηση μακριά από τις κομματικές αντιπαραθέσεις να εκτελέσει το δύσκολο έργο που έχει», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης.